餐厅: 熊拉麵 (蘇杭街)
资讯:

2021-09-27 444 浏览
平日喺上环返工,经过熊拉面一定会见到长长嘅人龙🚶🏻‍♂️一直无机会试,但最近放工见难得无乜人等就即刻入去试个究竟🥶🍜秘制酱汁鱼油捞面 $78期间限定竟然系我最挂住嘅油拉面😍自从喺名古屋食过之后 就揾唔返𠮶种熟悉嘅味道🥲今次嘅油拉面可以拣唔同酱汁/佐料嘅组合最后我拣左佢地自制他他酱而基本配料有葱、荀、溏心蛋同叉烧粒进食之前依传统食法要加上红油同白醋调味🥢虽然秘制酱汁味道几特别 而且每条面都挂汁好入味🍥但始终同真正嘅油拉面味道有出入 整体味道偏甜但值得一赞系佢地嘅溏心蛋鲁得好入味而且流心🥚整体都算唔错👍🏻🍜熊自家制饺子 $40又一吸睛之选🌟🌟🌟胀卜卜自家制饺子每只都十分足料 相对其他日式饺子较为大只🥟馅料包有猪肉同椰菜 面头再洒上香葱微㶶嘅表面造成外脆内软嘅效果☺️ 除左内馅饱满外 肉汁亦好澎湃 有料到💯•相对拉面,反而自家制饺子令我更惊喜✨但始终拉面口味好主观,佢地嘅面质亦做得好好,或者下次试下佢地嘅汤拉面会有新冲击啊🍜

秘制酱汁鱼油捞

🍜秘制酱汁鱼油捞面 $78
期间限定竟然系我最挂住嘅油拉面😍
自从喺名古屋食过之后 就揾唔返𠮶种熟悉嘅味道🥲
今次嘅油拉面可以拣唔同酱汁/佐料嘅组合
最后我拣左佢地自制他他酱
而基本配料有葱、荀、溏心蛋同叉烧粒
进食之前依传统食法要加上红油同白醋调味🥢
虽然秘制酱汁味道几特别 而且每条面都挂汁好入味🍥