2025-07-14
最近中午嚟咗 La Paloma 試佢哋嘅 Premium Lunch Menu,$398 三道菜任揀,另加 $230 可享酒精飲品任飲,適合想食得又飲得嘅朋友~ 🥗 前菜我哋揀咗: - 伊比利亞黑毛豬火腿配蕃茄包:鹹香濃郁,油脂分佈靚,配埋脆脆蕃茄包,好開胃。 - 炙燒吞拿魚:表面微焦,魚肉嫩滑,味道清爽。 - 酸汁醃帶子配牛油果及香蔥醬:酸香開胃,帶子鮮甜,牛油果滑口,幾有層次。 - 八爪魚腳配薯仔、紅椒粉及橄欖油:八爪魚夠彈牙,薯仔綿滑,紅椒粉香氣突出。 🍽 主菜方面: - 慢煮烤乳豬配椰菜仔及蘑菇:皮脆肉嫩,油香唔膩,配菜吸晒肉汁,好夾。 - 和牛配薯條:牛肉炙燒香氣十足,肉質嫩滑,薯條炸得夠脆。 - 西班牙墨魚汁青口燴大蝦飯:墨汁味濃,飯粒微焦有口感,蝦同青口都夠鮮,係 La Paloma 嘅招牌之一。 🍰 甜品: - 巴斯克焦香芝士蛋糕配雜莓雪葩:芝士蛋糕香濃滑口,焦香味突出,配埋酸甜雪葩,清新收尾。 🍷 酒精飲品任飲(需另加 $230): 提供西班牙水果酒 Sangria、紅葡萄酒、氣泡酒、啤酒等,配搭 Tapas 同主菜一流,氣氛更輕鬆~ 整
🥗 前菜我哋揀咗:
- 炙燒吞拿魚:表面微焦,魚肉嫩滑,味道清爽。
🍽 主菜方面:
- 和牛配薯條:牛肉炙燒香氣十足,肉質嫩滑,薯條炸得夠脆。
🍰 甜品:
🍷 酒精飲品任飲(需另加 $230):
整體食物水準高,環境開揚光猛,坐窗邊位仲有陽光,係上環放假輕鬆午餐嘅好選擇~