2021-07-23
☞ 星期六唔知食咩好,行到去旺角新城本身想食其他黃店嘅,但係喺樓下廣告牌見到呢間本身喺港島區嘅雞翼放題🤭竟然喺旺角開咗分店‼️所以一於就試吓啦~☞ 之前聽人講以為佢要二百幾蚊,覺得價錢有啲貴,但係去到睇Menu先知,原來佢係有唔同嘅價位可以選擇👍🏻$250蚊嘅係有19隻口味可以任食,而如果基本選擇嚟講, $200有找其實都可以食到10隻口味嘅雞翼放題‼️所以今次就揀咗呢個$198有10隻口味嘅雞翼放題啦~😋🍴雞翼放題 10個口味($198)🌕🌕🌗🌑🌑 黑椒檸檬 Lemon Pepper🌕🌕🌑🌑🌑 蒙古燒烤味 Mongolian BBQ 🌕🌕🌕🌕🌗 泰式甜辣醬 Thai Sweet🌕🌕🌑🌑🌑 紐奧良香粉 Cajun🌕🌕🌕🌕🌕 黑芝麻海鮮蜂蜜 Hoisin🌕🌕🌕🌗🌑 水牛城醬 Buffalo🌕🌕🌗🌑🌑 死神醬 Reaper🌕🌕🌕🌗🌑 咖啡香味 Expresso BBQ🌕🌕🌕🌗🌑 巴馬臣芝士蒜蓉味 Cali Style🌕🌕🌕🌕🌑 田園香味 Ranch❖ 店員一開始會先上咗頭五隻口味嘅雞翼,每款會出四隻😛當食完你第一round之後,店員就會出埋第二round剩返果五隻口味。店員仲會好貼心驚你太飽,
🍴雞翼放題 10個口味($198)
🌕🌕🌗🌑🌑 黑椒檸檬 Lemon Pepper
🌕🌕🌗🌑🌑 死神醬 Reaper
🌕🌕🌕🌗🌑 咖啡香味 Expresso BBQ
🌕🌕🌕🌗🌑 巴馬臣芝士蒜蓉味 Cali Style
🌕🌕🌕🌕🌑 田園香味 Ranch
❖ 店員一開始會先上咗頭五隻口味嘅雞翼,每款會出四隻😛當食完你第一round之後,店員就會出埋第二round剩返果五隻口味。店員仲會好貼心驚你太飽,問你第二round每款雞翼想出兩隻定係出四隻,其實兩個女仔來講total食到十幾隻已經好犀利㗎啦🤣(即係其實每隻味食到一至兩隻)
❖ 以咁多款口味嚟講,我自己個人最推薦嘅就係黑芝麻海鮮蜂蜜😍,呢一個我係有encore‼️
❖ 其他口味大部份都不過不失,通常有醬汁嘅口味我都覺得會比較Juicy。主要係用調味粉做配料嘅,我就覺得略嫌乾身咗少少啦🤭不過佢所有雞翼都係非常Juicy‼️一啲都唔鞋口,有超多肉汁㗎🤩只係我個人鍾意有醬汁嘅雞翼多啲~
❖ 順帶一提,佢有一隻叫做「死神」味,店員都會溫馨提示呢一隻雞翼記得要留返最後食,因為佢會辣到你無晒味覺,食唔到其他味🥵我本身都算食得辣嘅,我都覺得超級辣😂🥵食咗兩啖我都放低咗啦🙈食辣嘅各位記得要挑戰‼️😋
❖ 飲品方面有汽水、啤酒、同埋檸檬茶任飲,咁我就嗌咗兩杯檸檬茶,真係好似茶餐廳嗰啲檸檬茶嚟🤣我自己覺得解膩來講非常適合👍🏻
❖ 總括而言,我覺得$200有找可以食到10隻口味嘅雞翼放題,都算係一個唔錯嘅選擇😆如果大家同四五個朋友嚟食嘅話,就可以試吓二百幾蚊嗰款,咁就可以試到19隻口味喇~😋但係兩個人嚟講,我就覺得$200食10隻口味已經非常足夠㗎啦,因為食完頭一round你都已經半飽㗎喇🤣🤪