【一般般】K2 Kitchen照燒和牛肩胛係觀塘的最後午餐, 同事埋單既Farewell飯送別我呢位小人物。同事帶左我地一團人黎K2 Kitchen, 係一間觀塘好常見既樓上西餐廳。 呢類型西餐廳都好多時都係走工廈風, 裝潢上不俗。不過呢類餐廳食物質素上真係好參差,一不小心就中個大伏😭。同事既我就唔方便影啦,影自己個份算了。 今次叫左個照燒和牛肩胛👈一個lunch set有 Appetiser﹐ 湯,main course同杯野飲。 Appetiser係 Parma Ham Biscuss Roll ☞ 無咩特別。湯係蘑菇忌廉湯, 味道還可以, 有濃厚既蘑菇味, 質感唔夠滑係失色之處。主菜照燒和牛肩胛擺盤不俗,燒汁偏甜有果味, 喜甜既我幾欣賞。 製作上係做得唔錯, 保持到牛既肉汁。 不過, 牛肩胛燒得太熟, 接近well-done﹐實在有點老,唔夠嫩。而杯咖啡就 So-so. Overall唔差既。 不過lunch就唔會成日咁食啦。
【一般般】K2 Kitchen照燒和牛肩胛

同事既我就唔方便影啦,影自己個份算了。

而杯咖啡就 So-so.

Overall唔差既。 不過lunch就唔會成日咁食啦。

2018-01-12
午餐