位於中環嘅 Kanesaka 日本過江龍以嚴選嘅海鮮同令人驚嘆嘅創意而聞名。同朋友聚會或者行開心嘅晚餐都係好選擇😉,食品新鮮、對制作亦十分執著!晚餐 Omakase $2380:$2380/位的廚師發辦,一路食一路驚喜,分為前菜、壽司、手卷、甜品、湯!♦️ 燒吞拿魚骹: ♦️以一條吞拿魚只有2件既魚骹(大約係由面頰到下巴既位置),屬於吞拿魚稀有既位置油份非常之高所以網燒後既魚骹好軟熟, 皮下油脂好香。伴紫蘇葉和蘿蔔蓉食,外脆內軟,佢嘅黃金外層非常吸引👀肉質鮮嫩肥美,燒後香得像焦糖一樣,伴紫蘇葉和蘿蔔蓉食,非常好食。真係食落口感覺好新鮮⭐️,忍唔住要一啖接一啖👏🏼!♦️ 鮑魚鮑魚肝醬: ♦️以傳統既做法,加上獨特自創既肝醬配方制作,非常配搭🥳。♦️茶碗蒸蛋(酒盗):😋第一次試到茶碗蒸,入面連埋鰹魚內臟蒸煮,鮮味十足。回味無窮,仲有微微蛋香,真係非常有層次👍清甜可口👍。♦️金目鯛壽司:😋靜岡縣會金目鯛,4月開始係季節油份開始多,燒咗少少魚皮,味道豐富,略帶脆感。唔似一般壽司咁單調,層次好豐富🫶!♦️大拖羅壽司、醬油漬赤身壽司:😋特別提及大拖羅壽司和醬油漬赤身壽司,魚味非常香濃鮮口~食落口非常滑嫩👏🏼!♦️蛤

晚餐 Omakase $2380:

♦️ 燒吞拿魚骹: ♦️

♦️ 鮑魚鮑魚肝醬: ♦️
以傳統既做法,加上獨特自創既肝醬配方制作,非常配搭🥳。

♦️茶碗蒸蛋(酒盗):😋

♦️金目鯛壽司:😋

♦️大拖羅壽司、醬油漬赤身壽司:😋

♦️蛤壽司:😋
三重縣煮蜆配甜醬油。 蛤味鮮甜,口感爽口👏🏼!

朋友推薦後我哋之後都會繼續再黎。佢地嘅服務,真係非常貼心同專業。如果你對壽司有興趣,咁呢度一定會喺你嘅首選。
呢到係一間令人滿意嘅日本餐廳,一齊嚟試吓啦😉👍!