2025-07-30
今日喺中環行街發現呢間西班牙餐廳,裝修型格中帶點復古,燈光柔和啱啱好傾密偈😆菜式將傳統西班牙tapas大改造,創意驚喜滿分! 🍳 海膽黑魚子西班牙薯仔蛋餅顛覆想像!淨係睇面頭魚子海膽大大舊都覺得好興奮😍蛋餅切開中間放滿薯仔絲,口感一梳!🐙 八爪魚腿配黑白薯蓉、脆魚片、XO醬八爪魚腳慢煮到淋而不韌,黑蒜薯蓉好香,中意食濃味既仲可以配上XO醬微辣提鮮。脆魚片食落有聲,真係平時食魚蛋個款魚肉,好特別!🥦 綠椰仙蹤,其實係烤椰菜花西蘭花,配烤紅椒堅果醬、開心果乳酪絕對係素食者福音!烤到岩岩好唔會燶,香味出晒黎。紅椒堅果醬濃郁帶果仁香,估唔到蔬菜都可以咁配搭,如果開心果乳酪係凍既就更加一流!🌟🐖 黑毛豬叉燒西班牙燴飯叉燒既巔峰!黑毛豬叉燒肥瘦勻稱,食落勁濃豬肉香,可以話係半肥瘦叉燒既完美版!西班牙飯用煮到超濃郁,食到匙羹都奶乾淨🤭
🍳 海膽黑魚子西班牙薯仔蛋餅
🐙 八爪魚腿配黑白薯蓉、脆魚片、XO醬
🐖 黑毛豬叉燒西班牙燴飯