2018-05-16 2239 浏览
今日公司好忙,諗住叫同事求其落去買個雙拼飯算數啦,誰知佢去左呢間潮洲鹵度買外賣,買到返黎真係嘩幾聲!!!又大又多又抵又好味!!原來鋪頭係一家人開既,仲有雜誌訪問佢地,而且2個仔都唔想浪費左BABA既心血,子承父業,最搞笑係阿仔好潮咁幫鋪頭開埋FB,我都係第一次見到燒味鋪有FB!! XDXD明明得2丁友,都唔知我同事做咩買咁多返黎,第二日可以帶白飯返工再食!!認真!!我地叫左 滷水鴨 $78/半隻,滷水豬手飯 $38,滷水蛋 $10/2隻,同埋滷水豬耳 $20/隻 (中)。個滷水豬手飯諗住SHARE 飯食,開頭唔知道原來個飯已經有滷水蛋,仲另外叫左滷水蛋,所以最後勁多蛋,我最中意個豬手!!雖然有小小偏咸,(唔使再沾汁),但送飯真係一流,豬手皮都唔算太肥,膠原滿滿既感覺。好出名既滷水鴨滷得好入味,鴨肉頗嫩,而且價錢同份量不成正比,半隻鴨但係真係勁大隻!!如果放工買返屋企加餸一定好岩!!MAMA會好開心添!!滷水豬耳又係勁大盒!!!豬耳好爽口,又係膠原滿滿既感覺,今日真係好補!! XDXD 最後真係食淨好多,真係留左第二日帶飯加餸!! 啲豬耳叮完仲好味!!!YUMMY!!同事仲影相返黎比我睇

鹵水豬手飯
鹵水鴨(半隻)
豬耳  鹵水蛋

同事仲影相返黎比我睇,比我見到POSTER:::原隻雞脾飯連飲品 $22!!!嘩!!好抵呀!!我月尾要試呢個恩物飯呀唔該!!
外卖自取
鹵水鴨(半隻)