喺新蒲崗做嘢,見女朋友鍾意就上網揾下有冇漢堡包店。見到評價不過不失,只係有啲人話服務態度差,諗就漢堡包店唔洗好多Service就算。結果食到凍既漢堡扒之餘,仲要比個個都話冇禮貌果個短髮女人喺背後大大聲話:「你叫佢下次要食全熟一早落單時講吖嘛,不嬲都生架啦。」講到好似我想呃着數,但明明收碟姐姐問我有冇需要跟進時,我都講咗:「唔緊要啦,想表達返啫。」所以想食咗背脊骨落值得一去。講返成件事:其實你見我影張相,本身都好期待。初初入到去,覺得係小店值得一試,亦都佈置幾靚,其實都冇乜hard-feeling。因為見到檯面冇人,坐低諗好食咩,好聲好氣講咗聲:「唔該」就起身行出去檯面想落單,點知果真如之前啲食家所言,果個短髮女待應已經起晒幹。其實個男待應服務尚且過得去。然後,薯條嚟到,雖然係淋咗啲,食得出係翻炸,但都可以接受。到漢堡包嚟到,我女朋友食蘑姑洋蔥牛肉漢堡,塊漢堡扒外圍都尚可,但愈食愈入時發現入面根本未熟,粉紅色之餘,仲有少少凍。但因為我自己食大隻佬漢堡又可以接受,女朋友諗住自己都食咁多,諗住算數,所以佢食完其他配料就放低冇食。我冇影相,因為本來都覺得煮漢堡扒總有少少機會出現呢個問題,唔想特

講返成件事:

然後,薯條嚟到,雖然係淋咗啲,食得出係翻炸,但都可以接受。

到漢堡包嚟到,我女朋友食蘑姑洋蔥牛肉漢堡,塊漢堡扒外圍都尚可,但愈食愈入時發現入面根本未熟,粉紅色之餘,仲有少少凍。但因為我自己食大隻佬漢堡又可以接受,女朋友諗住自己都食咁多,諗住算數,所以佢食完其他配料就放低冇食。我冇影相,因為本來都覺得煮漢堡扒總有少少機會出現呢個問題,唔想特別追究。

執枱姐姐見到佢塊漢堡扒仲喺包裝入面,疑惑咁問我係唔係唔要,我輕輕講一講塊扒唔熟。然後佢問我有冇野要跟進,我都話:「唔緊要啦,想表達返啫。」點知個服務態度惡劣既短髮女人見姐姐掉咗塊扒去垃圾袋,然後問佢咩事,然後大大聲話:「你叫佢下次要食全熟一早落單時講吖嘛,不嬲都生架啦。」其實我自己都有整漢堡包,不嬲都知道唔洗全熟,但都唔係個芯仲凍話正常呀嘛?一個好食既漢堡扒應該係豬肉同牛肉溝成,啫係佢叫大家食生豬肉,所以如果大家想食完唔舒服,或者想瘦身,記得幫襯。
蘑姑洋蔥牛肉漢堡、大隻佬漢堡跟A餐
2020-05-26