2021-03-06
個人就特別鍾意吃食式料理、居酒屋🏮等等; 仲要係黃店!而呢間環境雖細却五臟俱全,舖頭位置唔多,但非常舒適。並且在這裏你可以體驗到<慢•生活>嘅感覺,出品唔算快,但卻十分精緻✨其實已經食左幾次啦,因為太好食了,都值得再返黎食!今次叫左lunch set入面新推出嘅銀雪魚西京燒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Lunch set入面包括有漬物、刺身、蒸蛋、水果、味噌湯及御飯。每次黎食啲前菜都有所唔同幾有新鮮感😋今次前菜就有秋葵凍豆腐(味道新奇好味)、紫薯🥗(入面有青蘋果🍏同粟米🌽加上少少酸嘅沙律汁味道都幾特別)、三文魚刺身(新鮮肥美😋)接住落黎就係主食:御飯(選用嘅係十穀飯➕左啲鰻魚汁同飯素簡直係太好食)另外最令人驚喜嘅係銀雪魚燒得超有水準,皮脆肉身嫩滑,仲可以睇到肉質本身嘅油脂。不得不說,雖然價錢唔算太便宜,但食物質素好高,每份前菜用料一啲都唔含糊,睇得出非常用心去烹飪。仲有飯後生果,好開心,食完成個餐真係好飽,呢個價錢、食物質素非常值得👍🏻刺身四品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️不出意外,佢地嘅刺身都非常之新鮮。職員話啲魚係日本空運鮮魚,每日嘅壽司或者刺身四品都唔同。今次有帆立貝(粒粒飽滿中間夾左塊檸檬食落去有陣清
銀雪魚西京燒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
刺身四品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
不出意外,佢地嘅刺身都非常之新鮮。職員話啲魚係日本空運鮮魚,每日嘅壽司或者刺身四品都唔同。今次有帆立貝(粒粒飽滿中間夾左塊檸檬食落去有陣清新嘅味道)中拖(比起大拖,我更鍾意中拖嘅口感,入口唔會好似大拖咁油膩,非常新鮮)油甘魚😋、𩶘魚(鮮甜可口) 另外刺身set仲可以揀腐皮烏冬、梅子素面或者茶漬飯。我地揀左梅子素面,食落去有陣梅子嘅清香,都幾開胃。
另外仲叫左廚師推介:北海道珍味海蜇($68)
海蜇彈牙鮮美帶有少少辣味好開胃,底部仲有啲青瓜絲搭配係一起令到個味更清新。份量好足,抵食!
總的來說顏值和味道成正比😋😋😋因為呢間嘅宗旨就係[慢火•出细品]唔希望因佢為追求時間快而出一道菜品黎敷衍客人,而係想將食物本身嘅鮮美呈現俾客人!呢種做料理嘅態度我俾佢滿分💯最後,職員嘅服務態度好好都值得一讚👍🏻