2006-07-16
之前聽朋友講依度既tea buffet唔錯所以就襯今日係禮拜六同左男朋友尼試下佢既dinner buffet喇預先已經book左7:30pm去到之後已經有唔少人lu~餐廳留左張對住落地式玻璃既俾我地望既只係馬路開餐lu....嘩...出到去第一時間行左個圈有好多唔同種類既野野沙律最少有8種以上刺生又即叫即切(有雪魚、魷魚、三文魚、吞拿魚)另一邊又有我愛既煙三文魚同一d冷盤不過壽司既款式未免少左d lu~唔見得係好特別既壽司又有蜆、螺、蝦、蟹等等新鮮既海鮮有中、西兩式既湯,又有粥同餐包另外都有即叫即煮既湯麵,起碼更有7,8種既可以揀又有點心而熱盤方面有雞、咖喱牛腩、炒飯、薯仔、白汁煮魚、豬手、菜、鴨胸(仲有太多喇,唔太記得lu)另一邊又有d即叫即燒既蝦、魷魚、腸、雞翼、羊、牛、栗米最後甜品方面有各式各樣既蛋糕同精緻獨立杯裝既甜品外,仲有雪糕,班cake,豆腐花,cookies而最吸引我既就係三層高既朱古力噴泉喇,嘩...點起士多啤梨、棉花糖、蜜瓜、哈蜜瓜、巴夫尼食,真係各有各滋味呀~!!野飲方便就只有凍檸茶同水,熱飲就有coffee and tea~整體尼講,野食過得去,唔算得上係非常好
所以就襯今日係禮拜六
同左男朋友尼試下佢既dinner buffet喇
預先已經book左7:30pm
去到之後已經有唔少人lu~
餐廳留左張對住落地式玻璃既俾我地
望既只係馬路
開餐lu....
嘩...出到去第一時間行左個圈
有好多唔同種類既野野
沙律最少有8種以上
刺生又即叫即切(有雪魚、魷魚、三文魚、吞拿魚)
另一邊又有我愛既煙三文魚同一d冷盤
不過壽司既款式未免少左d lu~
唔見得係好特別既壽司
又有蜆、螺、蝦、蟹等等新鮮既海鮮
有中、西兩式既湯,又有粥同餐包
另外都有即叫即煮既湯麵,起碼更有7,8種既可以揀
又有點心
另一邊又有d即叫即燒既蝦、魷魚、腸、雞翼、羊、牛、栗米
整體尼講,野食過得去,唔算得上係非常好食,不過賣相唔錯,而且以二百幾蚊每位尼計,總算係抵食;而服務方面,收碟都收得好快架,可惜出碟出得有少少慢,有時要等有碟至可以再拎野食,侍應亦都既有禮貌,有時間真係不防再去架!