2022-08-04
尖沙咀街道上店鋪餐廳數目多不勝數、高樓林立、五光十色,要搵一間餐廳能夠令自己放低都市繁忙人的身份一啲都唔易🤔今次帶大家黎到拜訪呢一間係加連威老道的街上樓上咖啡店—🍽OMG Mamaday🍻放心雖然呢間餐廳名字叫嘛‧嘛‧地,但食物絕對唔係Ma·Ma·day。 🤤店舖入面貼左各種唔同金句,幽默風格,認真盞鬼,係一個好好喘息又可以抖下的好地方!🍸記住,期望愈大,失望愈大‧‧雞翼($68)🔥避風塘口味雞翼即叫即炸,新鮮熱辣,外脆內軟,細細隻容易入口,少少辣帶點蒜香,認真惹味。🧄🦐🍕蒜蓉虎蝦比薩-鐘意食既就鐘意食($136)作為一個比薩的粉絲,當然唔可以錯過呢個機會。超薄脆比薩餅底,外層香脆內層鬆軟,整個比薩有六大隻虎蝦🦐,爽口彈牙,配以蒜蓉有點像中式蒜蓉蒸虎蝦的感覺。不過整體配埋拉絲的芝士🧀,紫洋蔥🧅及小蕃茄🍅配搭,立即變返西餐的感覺,正所謂🔱一款菜式,兩種享受。🦀🍝有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 ($128)賣相非常吸引,打卡一流📸由蟹膏、蟹肉、蟹籽組合而成,配以蟹柳作伴碟,份量多之餘,成碟都係🦀蟹‧🦀蟹‧🦀蟹!! 麵質軟硬適中,醬汁Creamy,一啖放入口,濃郁的蟹味充斥整個口腔。超級
今次帶大家黎到拜訪呢一間係加連威老道的街上樓上咖啡店—
🍽OMG Mamaday🍻
記住,期望愈大,失望愈大‧‧雞翼($68)
🔥避風塘口味
🧄🦐🍕蒜蓉虎蝦比薩-鐘意食既就鐘意食($136)
🦀🍝有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 ($128)
賣相非常吸引,打卡一流📸由蟹膏、蟹肉、蟹籽組合而成,配以蟹柳作伴碟,份量多之餘,成碟都係🦀蟹‧🦀蟹‧🦀蟹!! 麵質軟硬適中,醬汁Creamy,一啖放入口,濃郁的蟹味充斥整個口腔。超級邪惡!! 🦀
豆腐豆腐豆腐咖啡($56)
一杯三重的豆腐咖啡,有一粒豆腐球放係頂頂,底層有少量的豆花,而中間就係咖啡與豆奶的分層,食一啖豆腐,再飲啖咖啡,香濃豆腐味配上苦苦的咖啡香味,口感好rich,勁滿足,味道好夾。 絕對!絕對!唔洗落糖水。☕️
💡小知識:豆腐除左營養價值高、幫助消化、減少骨質流失外仲可以降低食慾,有清熱解毒的功效。
🍽 @mmd.mamaday
🏠 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
推介指數:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼
餵食指數 :🤤🤤🤤🤤🤤
Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(絕對爆燈🤩)
#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #良心小店