BKK

门口一大个铜钟,已经好有神圣不可侵犯既感觉,而menu主打曼谷同埋泰国东北部菜。作为酒鬼既我,点少得饮返两杯呀,佢地有signature cocktails and mocktails众多选择,呢d咪系中环要有既vibe啰!👇🏻📌Signature - ▪️ Chargrilled Chicken Satay - ▫️ 先黎个小食「炭烧鸡串沙爹」,表面带少少焦香,食落炭烧味极重,肉质唔会烧到好干,食落都几嫩滑,点埋个泰式秘制花生酱,份外惹味。▪️ Crabmeat Fried Rice -▫️ 主食方面先试左个「蟹肉炒饭」,调味唔会太咸太油,饭底炒得粒粒分明,仲食到一梳梳蟹肉,加埋洋葱、炸蒜,淋上少少鱼露吊一吊味,整体镬气十足。▪️ Pad Thai with Prawns - ▫️ 第二道试左个「虎虾金边粉」,够镬气之余,食落咸甜比例岩岩好,加上虎虾肉质够新鲜爽弹,连埋芽菜、花生、罗望子酱,味道唔错。▪️ Stir Fry Thai Watercress -▫️ 食泰国野一定要嗌埋「香辣炒通菜」先公道,通菜入口相当爽脆,惹味得黎带点辣劲,过足口瘾。▪️ Sago Namkrati -▫️ 甜品试左呢个「
门口一大个铜钟,已经好有神圣不可侵犯既感觉,
而menu主打曼谷同埋泰国东北部菜。作为酒鬼既我,
众多选择,呢d咪系中环要有既vibe啰!👇🏻
📌Signature -
炭烧鸡串沙爹
▫️ 先黎个小食炭烧鸡串沙爹」,表面带少少焦香,食落炭烧味极重,
▪️ Crabmeat Fried Rice -
蟹肉炒饭
▫️ 主食方面先试左个「蟹肉炒饭」,调味唔会太咸太油,
饭底炒得粒粒分明,仲食到一梳梳蟹肉,加埋洋葱炸蒜
淋上少少鱼露吊一吊味,整体镬气十足。
▪️ Pad Thai with Prawns -
虎虾金边粉
加上虎虾肉质够新鲜爽弹,连埋芽菜花生罗望子酱,味道唔错。
▪️ Stir Fry Thai Watercress -
香辣炒通菜
▫️ 食泰国野一定要嗌埋「香辣炒通菜」先公道,
通菜入口相当爽脆,惹味得黎带点辣劲,过足口瘾。
▪️ Sago Namkrati -
泰式西米
▫️ 甜品试左呢个「泰式西米」,有少少似港版芒西
不过佢系用泰式椰浆同埋西米,口感丰富,面头仲有D蜜瓜,相当清甜。
2024-04-29
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • Chargrilled Chicken Satay
  • Crabmeat Fried Rice