唇膏與你沒法日夜熱吻,梵高寂寞才願伴著星辰?呢刻我唔只淨係想聽身體唱歌,都足以說服我,能夠係呢個聚集天地靈氣、藝術氣息既既用餐,彷彿有種與神對話既境界。👇📌Set · Dinner - ▪️ A n t i p a s t o - ▪️ Soup of the Day -▫️ 梵高第一式一定先黎個「歐陸式·前菜小食」同埋「是日·餐湯」,前菜其實係Prama ham加埋melon同埋醋汁,鹹香帶點果甜,相當開胃;而餐湯「俄羅斯雜菜湯」酸酸甜甜,仲有粒粒雜菜,口感豐富。▪️ Marseille · Paella - $288 ▫️ 梵高第二式就輪到主菜啦喂,我就嗌左個「意式馬賽·海鮮飯」,一次過食勻大蝦、帶子、青口、燈籠椒。先講飯粒夠哂正宗,係果種意大利正宗帶有咬口果隻,唔係港式軟腍腍果種,加上蝦肉夠新鮮爽彈,帶子鮮甜,配搭海鮮汁,相當出色。▪️ Roasted Beef Tenderloin Kebab · Demi-Glace House Fries & Resto Aioli - $378▫️ 另一主菜「火焰美國Prime·護心肉牛柳串」上枱時staff會比你相機ready,隨即淋上火焰,等佢燒一
唇膏與你沒法日夜熱吻,梵高寂寞才願伴著星辰?
呢刻我唔只淨係想聽身體唱歌,都足以說服我,
能夠係呢個聚集天地靈氣、藝術氣息既既用餐,
彷彿有種與神對話既境界。👇
📌Set · Dinner -
▪️ A n t i p a s t o -
▪️ Soup of the Day -
Prama ham
而餐湯「俄羅斯雜菜湯」酸酸甜甜,仲有粒粒雜菜,口感豐富。
▪️ Marseille · Paella - $288
意式馬賽·海鮮飯
一次過食勻大蝦帶子青口燈籠椒。先講飯粒夠哂正宗,
意式馬賽·海鮮飯
係果種意大利正宗帶有咬口果隻,唔係港式軟腍腍果種,
加上蝦肉夠新鮮爽彈,帶子鮮甜,配搭海鮮汁,相當出色。
火焰美國Prime·護心肉牛柳串
隨即淋上火焰,等佢燒一陣就食得,牛柳食落肉質嫩滑得黎,
火焰美國Prime·護心肉牛柳串
仲好有彈性,完全唔韌,夠哂juicy,底層既蒜蓉香草醬薯角
而旁邊配上牛肉燒汁,份外惹味。
▪️ Dessert of the Day -
雜莓芝士餅
▫️ 而今日既精選甜品就係「雜莓芝士餅」,芝士餅入口夠軟綿,
面頭雜莓口感清新,減膩一流。
📌W I N E -
▪️ S A N G R I A -
西班牙水果紅酒
▪️ BRUSA VINO BIANCO RUBICONE PINOT BIANCO IGT -
House white wine
▫️ 野飲亦有驚喜,「西班牙水果紅酒」果香十足,酒味唔算太重,
相當易入口,加多杯House white wine,配返頭先個海鮮飯,絕配!
2022-06-01
西班牙水果紅酒