今日去嘅係利舞台嘅利寶閣先啱。利寶閣位於21樓,高層,高級,高高在上。門面極具氣派,富麗堂皇。佢英文名叫做Star of Canton Restaurant,我諗可以譯做「粵菜之星」。利寶閣以提供粵菜佳餚、中式筵席及餐飲服務而為顧客津津樂道的中式餐 飲集團。於香港擁有四間提供全套服務的酒樓,及於中國深圳擁有兩間提供全套服務的酒樓,藉此以「利寶閣」品牌提供粵菜。如果係深圳都需要咁優秀嘅港式酒樓質素同服務,利寶閣絕對值得你考慮。菜牌都有3-4個,好多選擇。茶位,d餐具都幾精緻。大廳位置都好大,環境鬆動。港式燒味中嘅代表,叉燒飯,再加嘛黯然銷魂嘅太陽蛋,無與倫比。無雞不成宴嘅鹽焗雞,保持到肉汁鮮嫩,而又好入味。仲有個湯,應該係有d潤肺作用嘅湯水,有兩片葉,又有一塊蘋果。應該好老火燉出嚟連杏仁都軟到入口溶化。簡直係粵菜之星。
今日去嘅係利舞台嘅利寶閣先啱。

利寶閣位於21樓,高層,高級,高高在上。
門面極具氣派,富麗堂皇。
菜牌都有3-4個,好多選擇。
茶位,d餐具都幾精緻。
大廳位置都好大,環境鬆動。
無雞不成宴嘅鹽焗雞,保持到肉汁鮮嫩,而又好入味。

簡直係粵菜之星。