從來心意比物質更加重要,食野都唔例外。唔洗一定要奢華享受,貴價食材,只要用心製作,創造出獨特風格既都可以一樣受歡迎。好似呢間有韓國釜山名物之稱既魚糕專門店「SAMJIN AMOOK」,就係幾個月前正式進駐香港新商埸K11 Musea。主打一系列特色魚糕、炸串、魚餅湯,鋪頭環境唔算話好大,有少少似麵包鋪咁既自取模式,揀好左野食就可以係旁邊收銀比錢,非常方便。👇▪ 原味魚餅湯(套餐) - $28▪ 麻辣魚餅湯(套餐) - $30▫ 第一個目光就比呢個魚餅湯吸引住,佢分別有清湯同埋麻辣湯比你揀。每一格都係熱辣辣有Staff會幫你裝埋,幾細心,果然韓國餐廳服務品質一向都係好高指標。而兩種口味我都每樣試左一兜,佢既魚餅有分唔同形狀,而我揀套餐就係貪佢Set好哂唔同形狀比我,方便可以試哂咁多種口感。清湯就食到魚餅既原汁原味,而麻辣湯就有少少似重慶麻辣火鍋果種味道,夠哂惹味,呢個咁凍既天氣食就無得頂啦。▪ 魚餅棒(奧蘭達) - $23▫ 佢地既魚糕材料都係由韓國直送,再係鋪頭即時沾上麵包糠新鮮即炸,以最好味既狀態比客人,呢點抵讚。而呢個用奧蘭達做餡料既魚餅棒,睇落金黃香脆,食落有少少似港式

揀好左野食就可以係旁邊收銀比錢,非常方便。👇

▪ 原味魚餅湯(套餐) - $28

▪ 麻辣魚餅湯(套餐) - $30

▪ 魚餅棒(奧蘭達) - $23

睇落金黃香脆,食落有少少似港式既牛脷酥,幾有懷舊特色。而入面既魚餅經炸過後,
口感酥脆,完全無油膩感,好好食!

▪ 大蟹肉棒 - $20
▫ 試埋Staff誠意推介既呢款蟹肉棒,睇落就大大枝,份量比足。入口表面就有
煙煙韌韌既質感,而裡面既蟹柳有陣陣既鮮甜味,成棒拍落相當過癮。
2019-12-07