2K
同朋友🦸‍♀️一齊喺旺角,肚仔餓要開餐,我比朋友🦸‍♀️揸曬主意去邊度食,結果佢🦸‍♀️就帶咗我嚟呢間餐廳🍴食飯🤩餐廳有幾款「生酮主菜 Keto Main Course」,揀咗 $158 嘅「三文魚扒伴煙肉椰菜花飯 (加 $20 轉為 套餐 包括湯,一杯飲品)」仲有「鐵板晚餐」,揀咗 $198 嘅「熱熔芝士紐西蘭牛柳(加 $25 轉為 套餐 包括餐包,湯,甜品,一杯飲品)」我哋諗住share嚟食😋餐湯要咗一個「羅宋湯」同埋一個「豬骨湯」,「羅宋湯」味道比較濃,「豬骨湯」味道比較清😋「三文魚扒伴煙肉椰菜花飯」:椰菜花打/切成極少粒,撈埋煙肉粒,真係幾好味😋;三文魚扒外邊煎到幾香口兼脆脆哋,裏邊魚肉軟熟😋「熱熔芝士紐西蘭牛柳」要咗七成熟,仲要求碟上😆,餐廳妹妹 將熱溶咗嘅 Parmesan 芝士 由一隻鑊倒落牛扒上邊,效果幾有趣😋,熱溶咗嘅芝士有鹹香,牛扒相當軟熟,幾好味呀😋,仲揀咗蒜蓉汁😋「青檸鹹檸檬梳打」完全唔甜夠清新;「有機蘋果醋梳打」帶微酸幾開胃😋

我哋諗住share嚟食😋