2018-01-25 100 浏览
荃灣區一向多美食。這次走進荃灣西也是為它而來。不想吃放題、韓燒、烤肉之下bk左間西班牙菜試試佢!先不談食物質素睇睇個外表先⋯環境唔大,但裝潢與擺設非常有誠意。配上燈光與音樂真心引人入勝。本人從來沒食過西班牙菜,係價錢與食物與素下選擇了這間也是有我原因。加上地理位置不算特別方便下,食物的確令人回味無窮四粒黑毛豬球,我所有圖片完全沒加任何effect下睇相都令人流哂口水!魷魚釀豬肉碎配茄汁。本來唔好茄汁的我對住e碟菜我都食唔停口。肉碎裝得非常飽滿。魷魚又唔難咬,配上鮮甜茄汁的確好食。。第一次食。。冇得輸,唔清楚出面的西班牙菜係點樣!但總感覺e碟飯食落好正宗!都建議試下傳統再有機會食先試招牌。最後加左杯酒。成份好幾種不同的酒(唔太記得有咩) 飲落唔甜又不太苦,一層一層的酒味飲落慢慢浮現確有特色。總括而言,呢間餐廳絕對值得推介
傳統西班牙炒飯
傳統西班牙炒飯