2018-10-28 209 浏览
趁今晚早放工又係星期一, 忍吾住去試經常要排好耐既「木船」。店內的佈局和部分坐位是 「木船」 , 連牆身也以木板堆砌, 燈光柔和, 很舒服啊! 晚上7點對我可算是食早飯, 但似乎這裡的食客無分早晚, 仍有七八成滿。 泰菠雞沙律這沙律實在太有霸氣了。單見這棟菠蘿就已經很興奮。而且跟雞肉的口感太夾了。雖然雞肉有點林, 幸有麻油。但配搭菠蘿的芳香, 入口很順滑, 加上特製泰式醬汁, 簡直絕配! 軟殼蟹米紙卷米卷裡蔬菜很多, 可是軟殼蟹太少。而且可能菜多有出水現象, 開稀了芒果汁, 可惜! 小食拼盤也是食泰菜必叫之一。有大小份量任君選擇, 我們兩個要小份就夠。最鍾意食墨魚餅, 有墨魚原粒, 真材實料! 溶岩椰青海鮮焗飯主菜黎啦! 氣場太強勁了!成個椰青外面鋪左一層洶湧的"溶岩"(應該是芝士加上椰槳) , 有氣勢! 味道更不得了,焗飯有濃濃的椰香味, 極力推介! 脆爆芒果園最後, 點了個飲品, 但嚴格嚟講係甜品, 因為份量最少兩個人食! 一次過嚐盡多重芒味! 整體而言, 每個菜式的佈局很有心思, 外觀好悅目的! 食材又好, 味道也非常滿意!
店內的佈局和部分坐位是 「木船」

泰菠雞沙律
這沙律實在太有霸氣了。

軟殼蟹米紙卷

溶岩椰青海鮮焗飯
主菜黎啦! 氣場太強勁了!

脆爆芒果園