2021-10-02
📍阿閒泰阿閒泰出名創意泰、西Fushion菜,估唔到今次仲俾我試到佢哋嘅泰式Afternoon Tea Combo Set,價簾物美,只需HKD$248/2位‼️仲好IGable岩晒大家來打卡😉呢個抵食的Tea Set包咗五款咸點、四款甜點同沙律菜,另包兩杯指定飲品🥂🍤 咸點:🌟🌟🌟🌟咸點有「牛油果海蝦米紙卷」、「炸冬陰功飯糰」、「泰式手工蝦餅」、「紅咖喱肉碎酥皮盒」、「蟹肉牛油果酥皮盒」😋當中小妹覺得牛油果海蝦米紙卷最吸引,🥑好Fresh、啲蝦肉又新鮮,而脆卜卜的炸冬陰功飯糰同紅咖喱肉碎酥皮盒就夠晒特別,泰式風味好Spicy🌶真係未試過呢種辣辣下午茶😜🍧 甜野:🌟🌟🌟🌟🌟甜點有正爆的「芒果糯米飯」、「斑斕慕斯」、「馬卡龍」同「芝士餅」😋嘩!最愛芒果糯米飯,上面酸酸地似乳酪,下面係芒果糯米飯🍨口感煙韌香甜😍仲有個斑斕味慕斯,食完啲旅行味道出晒來🧳「泰」想去旅行🇹🇭🍹 飲品:🌟🌟🌟🌟兩杯指定飲品有「玫瑰青檸梳打」同「芒果青檸檬梳打」,仲有個樽仔裝住俾我哋倒出來飲🥂打卡一流,但就味道較淡😂所以無五星🌟總括來講,今次呢個Tea Set有驚喜,性價比高,二百幾蚊包兩個人下午茶時間,食物同餐廳環境
🍤 咸點:🌟🌟🌟🌟
🍧 甜野:🌟🌟🌟🌟🌟
🍹 飲品:🌟🌟🌟🌟
總括來講,今次呢個Tea Set有驚喜,性價比高,二百幾蚊包兩個人下午茶時間,食物同餐廳環境靚到可以俾大家打打卡📍因生日仲有寫碟服務,呢個真係要加分,小Sun☀️覺得好抵😋下次想試埋佢哋出名的「泰式奶茶」,睇相可以自己將樽仔奶茶、花奶及奶茶雪條溝在一起,自家製飲品😋有得玩又有得食!唔錯💕
***酒店🏨及生活體驗均為自費活動☺️