我同男友行经观塘时,朋友就话叫我哋去一间叫做「森.汤咖哩」的餐厅试试🍛 佢话呢度除咗有佢最爱的汤咖喱,仲有好多其他的日式料理。我哋入到去就见到佢哋嘅装修实在系好有特色,有着浓浓嘅日式风情🇯🇵 店员见到我哋入去就热心咁问我哋要唔要帮忙点餐,又解释咗佢哋嘅菜单比我哋听,真系十分专业。首先试吓「香煎大虾蕃茄汤乌龙面」,💭 大虾新鲜弹牙,搭配清新嘅蕃茄汤,加上滑溜嘅乌龙面,真系一个字,就系:好!💭食物颜色鲜艳,视觉效果非常吸引,令人一见就开胃。男友就嚟个「飞驒和牛汉堡扒汤咖喱配日产珍珠米」,💭 汉堡扒肉质香浓,汤咖喱更系非常有层次感。💭饭食得够松香,让汤咖喱的风味得以充分的融入其中,整个就系一个天衣无缝嘅组合!最后,嚟杯「冻绿茶」同「冻可乐」作为饮品,就喺呢度为整餐划上完美句号🥤「森.汤咖哩」嘅菜式绝对系我食过最好嘅日式餐厅之一👍 无论系环境定系食物,都绝对达到我对的期望😋 将来一定会再嚟,试下其他嘅菜同食品,绝对推荐大家都嚟试试!🥳