2022-03-19 640 浏览
仙后餐廳灣仔皇后大道東213號胡忠大廈2樓今年生日竟然放緊暑假,真係一日未死都有新聞啊咁先有得lunch食下生日飯🤤前菜:蘇格蘭煙三文魚,日式芥末,牛油果,照燒汁,芫荽⭐️⭐️⭐️⭐️✨三文魚有魚味,😂😂😂😂,最驚喜係佢芥末mix牛油果好正,我用左好多😂自家製鵝肝醬,芒果酸辣醬配多士⭐️⭐️⭐️⭐️✨個鵝肝醬係有少少感,但配多士食就岩岩好🤤,可惜佢多士太少,食完多士仲有鵝肝醬多左岀黎湯:蕃茄湯⭐️⭐️⭐️⭐️好濃蕃茄香,今次係熱湯,不過上次仲凍湯岀色d同特別d。(不過湯,我都係鍾意熱)主菜:手工海鮮意大利麵,大蝦,帶子,魷魚,龍蝦汁⭐️⭐️⭐️⭐️✨個人偏好食龍蝦汁🤤🤤🤤個麵係好食既,有口感,只係覺得個龍蝦汁味重多少少會好d慢煮鱈魚,茴香洋蔥圈,三文魚子,布蘭克牛油醬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個堅俾5星佢,個魚好香,食落好滑,有魚鮮味,最正係個醬,洋蔥甜味完全融入個醬度,平時會唔想太肥而唔食晒d醬,呢個醬我係食晒既🤤甜品:焦糖合桃撻配雲尼拿雲糕⭐️⭐️⭐️⭐️焦糖配合桃食,有口感又唔會太甜👍🏻伯爵茶焦糖布甸⭐️⭐️⭐️✨只能說,伯爵茶同焦糖布甸唔夾
仙后餐廳
灣仔皇后大道東213號胡忠大廈2樓

今年生日竟然放緊暑假,真係一日未死都有新聞啊

咁先有得lunch食下生日飯🤤

前菜:
蘇格蘭煙三文魚,日式芥末,牛油果,照燒汁,芫荽

自家製鵝肝醬,芒果酸辣醬配多士⭐️⭐️⭐️⭐️✨
自家製鵝肝醬,芒果酸辣醬配多士

湯:蕃茄湯⭐️⭐️⭐️⭐️

主菜:
手工海鮮意大利麵,大蝦,帶子,魷魚,龍蝦汁

慢煮鱈魚,茴香洋蔥圈,三文魚子,布蘭克牛油醬

甜品
焦糖合桃撻配雲尼拿雲糕⭐️⭐️⭐️⭐️
焦糖配合桃食,有口感又唔會太甜👍🏻

伯爵茶焦糖布甸⭐️⭐️⭐️✨
只能說,伯爵茶同焦糖布甸唔夾

蘇格蘭煙三文魚,日式芥末,牛油果,照燒汁,芫荽
自家製鵝肝醬,芒果酸辣醬配多士