餐厅: 柏景餐厅
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
餐厅: 柏景餐厅
资讯:

2012-11-07 118 浏览
寻日先落机, 个人仲Jet Lag紧晕吓晕吓, 今日都未瞓番够本, 就要起身赶去尖沙咀出席皇家太平洋酒店 の 母亲节精选甜品制作班 + 「春日‧盛燕」下午茶自助餐试食会!!!整完蛋糕, 就可以开始试食环节啦, Yeah!!!(左) 燕窝蛋挞 -- 奶味香浓, 口感幼滑, 最重要系... 面头d燕窝几大堆头...(右) 迷你绿茶燕窝卷 -- 个样好Cute呀!!! 淡淡嘅绿茶味, 松松软软, 唔错~ 仲要有咁多燕窝, 啱晒姊妹们~(左) 焦糖燕窝炖蛋 -- 焦糖好脆, 炖蛋幼滑, 好味~(右) 燕窝芒果布甸 -- 个样好靓呀!!! d芒果熟透甜到漏, 布甸好滑, 甜度适中~燕窝浓情流心蛋糕 -- 有惊喜!!! 强劲嘅朱古力味, 中间嘅流心系超流心, 流心入面仲要有燕窝o架, 唔止面头果d, 好有Heart~章鱼烧饼 -- 章鱼小丸子就食得多, 章鱼烧饼真系第一次食, 材料好足, 味道比较清淡, 冇章鱼小丸子咁热气, 不过如果可以配埋章鱼小丸子必备嘅BB沙律酱同日式烧汁, 应该会更美味~迷你牛肉汉堡 -- 造型可爱, 好吸引人!!! 蕃茄同酸瓜绝对系汉堡嘅灵魂所在, 如果可以多d肉汁就更加
甜品制作班
整完蛋糕, 就可以开始试食环节啦, Yeah!!!
燕窝蛋挞,迷你绿茶燕窝卷
焦糖燕窝炖蛋,燕窝芒果布甸
(左) 焦糖燕窝炖蛋 -- 焦糖好脆, 炖蛋幼滑, 好味~
燕窝浓情流心蛋糕
章鱼烧饼
迷你牛肉汉堡
迷你牛肉汉堡 -- 造型可爱, 好吸引人!!! 蕃茄同酸瓜绝对系汉堡嘅灵魂所在, 如果可以多d肉汁就更加完美喇~
鸡茸燕窝粥
鸡茸燕窝粥 -- 其他食家都拣燕窝浓情流心蛋糕做最有特色试食项目, 但系我觉得呢个鸡茸燕窝粥系煮得最好!!! 个粥好绵, 鸡茸同燕窝好Match, 味道清淡, 上枱热辣辣, 好暖胃~

可能因为仲Jet Lag紧, 所以KO晒d试食精选之後, 已经饱到唔郁得... 但系眼前自助餐仲有咁多美食, 又点会甘心收手吖~

先食一轮甜品...
甜品
(前) 马卡龙 -- 有食家问我系边度拎, 点解佢搵唔到... 哗咔咔咔... 其实佢地系合桃慕斯蛋糕上面嘅装饰, 全场只得2粒!!! Mini版外型讨好, 一啖一粒, 外脆内松, 比我寻日系巴黎戴高乐机场食嘅Regular版绝不逊色~
(中) 黑白拿破仑 -- 黑白朱古力味道唔错, 不过上下层自动分开, 有d失色... Opera咖啡味香浓, 好味~
(後) 燕窝西米条 -- 外型吸引, 入口更加吸引, 清香嘅椰汁西米糕, 唔太甜, 好清新~

再战一轮热荤...
热荤
串烧鸡肾好香口, 正!!! 串烧鸡肉酱汁过多, 冇串烧鸡肾咁出色~ 瑞士鸡翼入味之余又够腍, 正~ 煎饺子好乾身, 冇多余嘅油分, 好Good~ XO酱煎肠粉如果可以多d XO酱就Perfect喇~

临尾食多一杯Dreyer's士多啤梨雪糕, 加多一件超甜菠萝, 为今日嘅试食会画上完美句号!!!
同场加影~ 超多靓靓沙律!!! 不过我果4个胃有3个瞓紧觉, 剩番果个胃已经填到满泻, 已经冇办法再食啦~ 唯有下次约埋班Friends一齐o黎再战斗过啦~
仲有寿司同鱼生饭...
甜品区都好吸引~

感谢皇家太平洋酒店嘅邀请同款待, 好一餐美味又养颜嘅下午茶~ 好彩飞得切返o黎香港食啫, 呵呵~

用餐优惠
试食活动