係人生裡頭,會有好多唔同人物、事件、地點,經歷無數既既黎明、黃昏、月夜,由孤寂往返熱鬧既過程,與同路人擦肩、相識、道別,所有野都係一埸夢,黎得快去得快。與此同時,係新蒲崗一間小清新Café「izzue · coffee」,望住杯咖啡,眼裡充滿期待,內裡卻是渴望下一個故事重新開始…👇📌Lunch Set - $58▪ Chicken · Truffle Taco -▫ 簡易既輕食「黑松露·雞肉卷餅」為下午茶增添不少時光,餡餅外層薄脆,每啖都食到濃濃既黑松露同埋芝士香;而雞肉質感幼滑,配搭粒粒粟米增添唔少口感;內裡仲有唔少雜菜,感覺幾清新。▪ Pumpkin Spice Latte - ▫ 幾有驚喜既「南瓜批·鮮奶咖啡」,表面既鮮忌廉融入南瓜醬,飲落除左有鮮奶既濃香味,仲有甜甜既南瓜蓉,飲落特別香滑順喉,同時又唔會蓋過本身既咖啡香,唔錯。📌Afternoon Tea · Set - $48▪ Mango · Waffle -▫ 我推介另一款Tea set,佢地既「芒果·窩夫」性價比幾高,芒果本身賣相香甜多汁,切開Waffle裡面既芒果粒份量十足;Waffle外層鬆化可口,配上糖漿,甜味適中

📌Lunch Set - $58
Chicken · Truffle Taco -

▫ 簡易既輕食「黑松露·雞肉卷餅」為下午茶增添不少時光,
餡餅外層薄脆,每啖都食到濃濃既黑松露同埋芝士香;

雞肉質感幼滑,配搭粒粒粟米增添唔少口感;
內裡仲有唔少雜菜,感覺幾清新。

Pumpkin Spice Latte -

同時又唔會蓋過本身既咖啡香,唔錯。

📌Afternoon Tea · Set - $48
Mango · Waffle -

Waffle外層鬆化可口,配上糖漿,甜味適中,幾好食。

Original · Dalgona -

▫ 輪到招牌飲品「原味 · 400次凍咖啡」,以韓式沖調方法,
奶泡打勻,質感變得相當結實幼滑;而結合咖啡豆既香味,
每啖入口都充滿咖啡香,甜得黎又唔會太膩,認真高質!

📌Cold Brew · Coffee -
Iced · Sparkling - $46

▫ 額外試埋佢地既「有氣冷萃·凍咖啡」,黎到既時侯
賣相已經吸引左我,明顯既漸層效果,最岩打卡。
而飲落先有淡淡酸味,後而咖啡既香慢慢滲透出黎,我幾鍾意。

📌Latte · Coffee -
Iced · Mocha Latte - $46

▫ 一杯高質既「朱古力·拿鐵」最重要係質感上夠幼滑,
而呢杯朱古力相當濃香,咖啡既香味唔會蓋左本身

朱古力既甜,做到完美平衡。
2020-11-07