2008-05-04
下面既食評已經講左呢度有幾「寸」,不再多說。不過,有一點想補充.. 友人同我講,話入去呢度一定要自己搵位,如果你同阿姐講幾多位,佢會面黑,然後叫你自己搵位。呢度既人似乎好熟識環境,會帶定雜誌黎食魚蛋粉。點解?因為呢度要等成 15-20 分鐘先有得食咯 ~~ 友人叫左牛腩麵,而我就叫左魚蛋麵加腩汁。魚蛋係自製,個樣的的式式 (好可愛﹗),魚落去好彈牙,一再回味,0係其他地方真係好難食到;至於佢個牛腩就「蚊」得好夠火喉,稔得黎亦有口感,而又唔會滿佈「肥膏」,正;佢個湯底就好好味... 個湯比較濃,但飲落唔會口乾,蓋過左 d 麵既鹼水味,但又唔會過鹹。而佢上每一碗麵時都會附上一小兜辣椒醬.. 如果食辣唔會敏感既就一定要試。點左少少,令到碗麵好惹味,辣得黎又唔會「拿喉」。佢咁「寸」但咁好生意.. 梗會有佢原因。
佢咁「寸」但咁好生意.. 梗會有佢原因。