餐厅: 花斑茶社 (樂道)
资讯:

為左一杯珠珍奶茶,你會去到幾盡?我相信我同任何大部份人香港人一樣,如果對果樣野鍾情既話,就算要我排隊都在所不辭呀。上次係西環試過呢間「花斑茶社」,就覺得自己搵到生命中果杯"茶"。趁呢段時間唔洗排隊,拿拿聲整返兩杯止下癮至得!👇📌B R O W N · S U G A R · B U B B L E -▪ 黑糖珍珠厚鮮奶 - $34(凍)▫ 永遠既邪惡之最非佢莫屬啦,珍珠控難以抗拒果種,熬煮到入哂味既質感,呢個就係令人上癮既關鍵之處。一杯簡單既珍珠、鮮奶、黑糖已經成功俘虜我個心。呢杯一入口已經感受到奶味濃郁,質感夠順滑;黑糖無果份死甜,甜到割喉果種感覺,對我黎講岩岩好;而珍珠咬落特別有口感,唔軟爛,屬於Q彈果隻,認真大讚!📌M I L K -▪ 宇治抹茶紅豆鮮奶 - $34(凍)▫ 另一主打既紅豆鮮奶,就咁睇都知道份量十足,每粒紅豆粒粒分明,口感軟身少少起沙,入口相當香甜綿密;配上宇治抹茶,更加無得輸啦,兩者配合有果帶出清新感覺;而滑溜既鮮奶,中和返成個層次,甜度亦都較得岩岩好,唔錯。
如果對果樣野鍾情既話,就算要我排隊都在所不辭呀。

趁呢段時間唔洗排隊,拿拿聲整返兩杯止下癮至得!👇

黑糖珍珠厚鮮奶 - $34(凍)

呢個就係令人上癮既關鍵之處。一杯簡單既珍珠鮮奶黑糖已經成功俘虜我個心。

📌M I L K -
宇治抹茶紅豆鮮奶 - $34(凍)
而滑溜既鮮奶,中和返成個層次,甜度亦都較得岩岩好,唔錯。
2020-03-26
$34 (宵夜)