2023-11-28
一年時間話咁快就過去喇💨 一年前我哋喺呢度慶祝生日, 一年後又返返嚟呢度慶祝生日, 感覺好特別, 就好似尋日發生嘅事一樣🤣 不過相同嘅就係一樣咁開心🤗事關我哋都鍾意飲酒🍶 呢度有一部自助飲酒機, 有18款清酒可以任飲😆 $148任飲90分鐘,過足酒癮 👍二人餐前菜有酒盜薯仔沙律,螢光魷魚, 味淋魚乾及胡麻沙律, 好啱餸酒👍牛肉盛盒共有七款牛肉➡️ 三角胸小排,背峰,後腰蓋柳,牛小排,三角肥牛 封門牛,板腱😋 可以一次個試到咁多款牛, 真係大滿足😚加拿大龍蝦➡️ 廚師主理,食落非常juicy👍👍👍 請教咗廚師, 原來佢煮嘅時候放咗料酒, 用慢火去烤焗, 煮出嚟一啲都唔乾, 肉汁豐富, 七八成熟嘅時候再加上蒜蓉和牛油增添香氣😋 真係好味到停唔到口🤗柚子雞腿➡️ 薩摩雞肉又軟滑又juicy😍野菜盛合➡️ 特別鳴謝廚師🙏 全程都幫我哋燒烤, 服務實在太好🤗🤗🤗 喺廚師嘅加持下 野菜盛合提升咗層次, 終於唔再變得乾爭爭, 而係非常juicy, 好好味呀😍紫菜蟹肉飯➡️ 紫菜特別香, 同平時食到嘅紫菜唔一樣👍 蟹肉好新鮮, 一啲都唔腥😋 如果再加上一隻溫泉蛋就perfect😍蛋汁能提升白飯囗感, 變得更順滑
二人餐
牛肉盛盒
柚子雞腿➡️ 薩摩雞肉又軟滑又juicy😍
紫菜蟹肉飯➡️ 紫菜特別香, 同平時食到嘅紫菜唔一樣👍 蟹肉好新鮮, 一啲都唔腥😋 如果再加上一隻溫泉蛋就perfect😍蛋汁能提升白飯囗感, 變得更順滑, 亦能增添香氣✅
甜品➡️有芝士蛋糕和奶茶蛋糕, 由於慶祝生日, 店內會播放著生日歌曲, 並送上插上蠟燭嘅甜品✨✨
今次再返嚟慶祝真係冇揀錯✅ 燒肉臻無論環境, 氣氛, 食物質素, 服務都一流👍每次都飲到醉氛氛, 感覺就好似去日本居酒屋飲飽食醉一樣, 總會想有下一次,時間永遠都覺得太短👍