一到秋冬季節,又係bbq狂魔組出動嘅時候😎前排去左大尾篤燒烤,等左成2個鐘先有位,坐低後又逼,隔離就係隔離枱嘅燒烤爐,左邊一個爐,右邊一個爐,咪話唔熱🤮🤮好彩,比我搵到旺角鬧市中有露天地方燒烤,再唔洗同人逼,同比人燒了🙈首先,講下地點、環境同時間先~餐廳地點位於福泰大廈12樓,即係商務書局個頭,真係行完街拎住一大袋野,沖上去食就得😂而餐廳環境,相比起大尾篤個啲大型燒烤場,呢度真係舒服好多☺️十分適合幾個知心好友或數十人嘅朋友群一齊黎傾下心事、chill下👍🏻提提先,呢間餐廳要5人或以上,先接受預約,但我覺得好合理,稍後會講😏咁用餐時間就係630-11:45,無錯啊,係食足5個鐘頭多啲👍🏻接下來,就會講下重點—食物 ~師傅同我地講佢地所提供嘅食物大多數都係自己精心選購,相比起一般大型燒烤場所提供嘅蒜蓉、辣味,呢度提供5款口味,包括:日式、印度式、馬來西亞口味、中東味以及法式,聽到都「哇」左幾聲😂😂由於款式多,又樣樣都好食,今次就推薦幾款最好食嘅🤤1. 豬頸肉(日式&印度式)日式味顧名思義係比較甜嘅味道,而印度色味就有少少辣,個人偏向前者!肉質非常新鮮彈牙,醬汁痴實哂啲肉身上🤤值得一題,呢度

首先,講下地點、環境同時間先~

接下來,就會講下重點—食物 ~

1. 豬頸肉(日式&印度式)
日式味顧名思義係比較甜嘅味道,而印度色味就有少少辣,個人偏向前者!肉質非常新鮮彈牙,醬汁痴實哂啲肉身上🤤值得一題,呢度嘅師傅會教大家煮豬頸肉,再幫大家剪成條狀,方便等食👍🏻

*所有肉類丸類都獨立包裝

2. 魷魚(中東式)
平時出街食到嘅燒烤魷魚,都係乾噌噌🤮但呢度好唔同,燒完都keep到濕潤,充滿醬汁,必試👍🏻

3. 金菇、翠玉瓜及茄子
全部蔬菜都好有水份,重點係師傅會幫你包晒所有嘅蔬菜,內裏有牛油蒜蓉,想要幾多就幾多,最後再加埋餐廳自製魔法粉,最後好似食咗四包金菇兩包翠玉瓜兩條茄子😂👍🏻

4. 自製蜜糖牛油包
不得了,自製蜜糖牛油包,想幾多蜜糖就蜜糖牛油就牛油,唔似出面嘅燒烤鋪,要塊牛油都要錢😂同友人們總共食咗10幾塊包👍🏻

其他肉都相當唔錯,如牛扒、雞扒、豬扒同羊架等(羊架都有🙈,有時會覺得餐廳會唔會蝕😂)友人對腸仔都有極高嘅評價,我相信係因為餐廳所提供嘅「蜜糖」🤤🤤超市買嘅蜜糖,我哋燒烤就食得多,但餐廳所提供嘅非一般蜜糖,就真係好似啱啱喺蜜蜂竇度提取出嚟,唔會死甜死甜的,質地結實👍🏻👍🏻再者,一定要讚一讚餐廳自製嘅魔法粉,問過師傅,魔法粉內有辣粉、孜然粉、糖鹽等等嘅調味粉,再按照特製配方,搞到我同朋友們都想買一支返去😂😂

最後,要高度讚賞餐廳職員嘅服務,相比起大型燒烤場嘅職員帶到你入位,同埋預先透好個爐,然後就一枝箭走咗🙈呢度嘅職員師傅會幫你燒之外(當然唔會全程燒,都會比番空間比客人傾計😂),亦都會幫你包埋所有嘅蔬菜類,例如金菇、茄子及翠玉瓜,仲教學點樣燒靚啲肉,真係未係燒烤場見過咁好嘅服務👍🏻

講埋個價錢,星期一至四268免加一,星期五至日298,都係免加一,野飲任飲,貴唔貴就見仁見智,但我只可以話,呢度嘅食物質素同服務質素絕對值呢個價錢以上,食得開心最重要🤤🤤👍🏻

*仲有無糖綠茶🍵但比我地拎哂,師傅都好快refill番