2023-08-14 30 浏览
今次同朋友黎到銅鑼灣「去滾」打邊爐,餐廳有好多港式搞笑菜式名稱,真係未食野都已經笑鬼死🤣 而環境就用咗大量霓虹光管同舊港式擺設,超多打卡位置。值得回來~🥢浪漫鴛鴦二人餐 (勝在樣樣都試到~)- 鴛鴦鍋底嘅沙嗲湯,小辣夠惹味,入面仲有濃郁花生味,好似茶餐廳常餐整個沙嗲做底,非常回味。 - 麻辣鮮淮山鴨血鍋,我覺得小麻小辣,做鍋底一流,最正緊係有大量結實又彈牙嘅鴨血,好味又抵食🥢肉類:- 安格斯肥牛:濃濃牛味,入口即溶- 五花腩肉片:爽口又油脂均勻🥢海鮮:九節蝦、魷魚片、花甲都夠新鮮🥢餃類 / 蔬菜類:正常發揮🥢淮山麵:煮完都唔會散開,吸晒啲湯嘅精華,估唔到咁正🥢安格斯牛柳粒(另加):冇得輸~ 正到漏🥢金甲脆魚皮(另加):鹹蛋黃多到成隻碗都係,魚皮超脆🥢繽紛鮮果涼粉鍋(另加):見到隔籬枱食緊,好吸引,自己都點咗一份。一大鍋涼粉、芒果、西瓜、火龍果和椰汁,份量多但唔太甜,非常解膩

🥢浪漫鴛鴦二人餐 (勝在樣樣都試到~)

🥢肉類:
- 安格斯肥牛:濃濃牛味,入口即溶
- 五花腩肉片:爽口又油脂均勻

🥢海鮮:九節蝦、魷魚片、花甲都夠新鮮

🥢餃類 / 蔬菜類:正常發揮

🥢淮山麵:煮完都唔會散開,吸晒啲湯嘅精華,估唔到咁正

🥢安格斯牛柳粒(另加):冇得輸~ 正到漏

🥢金甲脆魚皮(另加):鹹蛋黃多到成隻碗都係,魚皮超脆

2023-08-10