2020-04-29
1939 浏览
有時生活感到壓抑或者唔如意既時侯,我都會盡量放空一下自己,等自己好好領會一下呢個世界係幾咁美好。唔好比自己既負面情緒影響,因為無論環境幾困難,面對幾艱巨既障礙,我相信香港人一定可以迎刃而解。為表示呢種精神能夠稟承開去,今次已經第三次探訪人氣高企既茶店「花斑茶社」,好好運用呢份正能量,緊守這片天!👇📌芝士奶蓋名間四季春 - $26👉又到我重拾兩杯經典招牌茶,第一杯走唔甩既一定係四季春,加埋芝士奶蓋係面頭,呢個絕配你一定要嗌。首先表面鹹香又粘口既奶蓋為我打開岩岩訓醒既味蕾,然後茶底帶出淡淡既四季春茶香,一啖茶一啖芝士,兩種層次昇華,可以話係一種享受。📌芝士奶蓋白桃烏龍 - $34👉輪到第二杯白桃烏龍亦係我更加要點既,基本上入口果陣,茶香已經好突出,加上芝士既質感,順滑到不得了。而底部仲有一粒粒桃肉絲,加強成杯野飲既口感,如果你無嗌過呢杯,唔好同我講你去過花斑茶社,我會鄙視你,嘿!
好好運用呢份正能量,緊守這片天!👇
📌芝士奶蓋名間四季春 - $26
📌芝士奶蓋白桃烏龍 - $34
👉輪到第二杯白桃烏龍亦係我更加要點既,基本上入口果陣,