传说中既牛郎根本就系痴汉黎,唔系咁岩比佢撞正班仙女河边戏水,咁岩又比佢收埋左织女件衫,咁岩织女无左件衫升唔返上天,焗住要嫁比牛郎仲要过d穷L生活,你估真系有咁梦幻既爱情故事咩?不过唔知系「火锅郎」又有无呢只歌仔唱?十下十下过程中,又会唔会有个仙女出现呢?👇📌锅 底 -▪ 招牌花胶·响螺鸡金锅 - $198▫ 锅底方面我拣左呢个「招牌花胶·响螺鸡金锅」,staff强烈推荐我地先饮后烚,意思系岩岩滚起仲系金黄色状态下,饮到佢果种最鲜、最清既质感,而入口我觉得比我想像中香浓,带少少鸡味;加上食到一旧旧花胶,胶质够重,爽口滑身,配上黎紧既刺身,非常到位。📌刺 身 - ▪ 原条日本空运·时令鲜鱼 - $388▫ 轮到今晚其中一个重头戏「原条日本·空运时令鲜鱼」,今日既飞机货赤伊佐木好有惊喜,就咁睇卖相就知相当新鲜,staff教落鱼肉有两种食法,第一种食连埋自家制醋汁一齐食,但切忌唔好落wasabi,咁样会破坏左本身鱼肉既鲜味,反而酸汁做到吊出鲜味既作用,呢点我几认同;而另一食法系将鱼肉摆锅底烚3-5秒,咁样入口鲜甜得黎,肉质又够结实,几特别;而最后鱼骨可以放埋落锅底里面,将鲜味提升到最高点!📌清

牛郎仲要过d穷L生活,你估真系有咁梦幻既爱情故事咩?

不过唔知系「火锅」又有无呢只歌仔唱?十下十下过程中,

又会唔会有个仙女出现呢?👇

📌锅 底 -
招牌花胶·响螺鸡金锅 - $198

招牌花胶·响螺鸡金锅

胶质够重,爽口滑身,配上黎紧既刺身,非常到位。

📌刺 身 -
原条日本空运·时令鲜鱼 - $388

原条日本空运·时令鲜鱼

而最后鱼骨可以放埋落锅底里面,将鲜味提升到最高点!
📌清 酒 -
加茂锦荷札酒月白·纯米大吟酿 - $736
加茂锦荷札酒月白·纯米大吟酿

▫ 由待酒师亲自介绍呢只「加茂锦荷札酒月白·纯米大吟酿」,
而家只要你嗌原条刺身,呢枝sake就会有半价优惠。入口淡雅清新,
完全唔觉太重身,女仕们一定会爱上。

📌和 牛 -
A 5熊 本 黑 毛 和 牛 宴 -
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

▫ 不得不推介佢地既重点黑毛和牛,一次过食匀八个部位,当中包括西冷
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

肉眼牛小排沙巴当三筋肉上肩胛肉外腿肉。每一个部位都有讲究既
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

烚煮秒数,当中最钟意佢果个封门柳位置,食起上黎最有咬口,同埋肉眼极富
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

油香,而上肩胛肉筋肉分明,油脂分布均匀,肉味浓郁,配搭今晚呢款清酒就最夹啦。
2021-11-25
等候时间
15 分钟 (堂食)
加茂锦荷札酒月白·纯米大吟酿