2017-03-08 232 浏览
今日老婆大人話試吓新嘢,咁一行五人去咗呢間餐廳。一坐低睇到餐牌基本上就知道瀨瀨地野,因為成個餐牌上面啲嘢都食唔飽嘅。因為太肚餓,諗都唔諗就嗌咗個$998扮特價套餐,有生蠔帶子龍蝦長腳蟹,另外再加個苦瓜沙律,串燒拼盤同埋兩條壽司卷。點知一開始就上了串燒拼盤,之後沙律同埋壽司一齊嚟,出菜個次序錯晒。都算啦,點知見到嗰兩條壽司卷,仲幼過我隻手指公,可能我指工比較大啦,或者我見識少未見過咁苗條嘅壽司卷。食完晒啲散叫野之後,我諗都等左起碼有20分鐘都見唔到啲燒海鮮上枱,問問侍應幾時到,點知佢哋啲藉口仲多過Menu上面啲菜,再問經理依依喔喔一輪之後終於見到啲海鮮出現。啲海鮮一律都係喺你面前用炭爐燒1分鐘之後拎入廚房再煮,可能佢驚啲海鮮唔新鮮啦,全部都煮到110%熟。唔可以唔講嘅係個蟹蓋膏鞋過瀬石屎地,過帶子我以為食緊乾瑤柱,其他嘢就中規中矩。食完個海鮮拼盤之後完全好似冇食過野一樣,個份量真係好細,最後叫多個泡菜豬肉鍋,女士們有福了,嗰幾塊豬肉肯定薄過0.02mm,唔好話食完唔怕肥,食完可能仲會輕咗添。好耐冇試過喺香港食飯,中伏中得咁應。好有耐性同鍾意減肥嘅人,可以去試試。

鞋過石屎地
2017-03-04