餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

发现到一间好特别嘅火锅店--「一锅堂」。🤩🤩同平时食到嘅火锅绝对唔一样,所以我就即刻入去攞住个70分钟定量火锅餐嚟试下!📸🍲首先要讲嘅就系佢嘅西班牙栗饲猪梅肉片。🐖🍖 咁大只,好岩我!肉片食落去味道醇厚,丰满嘅口感令人无法忘怀,合合胃口。😋🎃最出名就系西班牙栗饲猪梅肉片,价钱只系HKD$88,真系平到!我已经做好心理准备,即使食物俾我失望都无咩得失,但我错了!😲😲 咁新鲜,咁美味,真系食落口唔同凡响。每一片猪肉都喷返出来嘅肉汁香得流埋口水,真系令我好感动! 😍😍接著,我就试咗佢个麻辣鸭血豆腐汤底,辣辣嘅味道好到爆,真系太match我而家嘅心情啦!🤣🔥食落口味道浓郁,麻辣但又唔会令人觉得太过火,真系好难得!👍🔥当然,食火锅岂能唔有肉丸同肉骨呢?🥘🍡 我拣咗香菇贡丸同红烧猪软骨,肉丸嘅口感筋道,猪软骨则系柔软可口,令我真系食得有D停唔咗口。真真正正系物超所值,而家顶顶大名嘅「一锅堂」,真系无名过浪得虚,我好钟意呢度! 🤗👏食完火锅,我已经从做完facial后嘅疲倦中醒返过嚟,俾我揽整个尖沙咀走呀走,已经足够我周围行到尖东啦!😄👍「一锅堂」,你真系太棒啦,快啲带埋你嘅朋友嚟试吓,饱呀!🤡👋下

「一锅堂」,你真系太棒啦,快啲带埋你嘅朋友嚟试吓,饱呀!🤡👋下次见~