90 後 的 味 蕾.近半年越開越多分店嘅連鎖餐廳,我之前都有介紹過係北角匯嘅姊妹餐廳「咖吔」,餐廳主打新加坡菜,今次試咗喺時代廣場既分店。.新餐廳裝修一定唔會殘舊啦,佢哋繼續採用少少東南亞風嘅裝修風格,有卡位坐。.今次想特別介紹吓呢個$128嘅套餐,佢係海南雞飯配搭,可以海南雞配搭喇沙麵或者肉骨茶,一次過滿足兩個願望大只需要$128,喺時代廣場呢個地帶來講CP值好高,而且你哋睇吓啲雞嘅份量都幾多,整體味道都唔錯,雞幾滑嘅。.咖喱薄餅,咖喱汁唔係好辣,仲有少少甜甜地,用酥皮薄餅沾醬汁食,都幾滋味。.麥皮炸蝦,佢係一隻剝左殼嘅蝦,炸咗之後表面上麥皮,個人覺得冇乜特別,不過不失,因為佢冇加到其他醬汁去調配。.椰汁糕,呢款椰汁糕呢其實係用大菜糕整成,所以佢嘅口感係爽口而唔係煙靭,咬落去有少少椰粒,椰香味都幾出位,鍾意食大菜糕嘅朋友可以點!
90 後 的 味 蕾