2022-12-02 64 浏览
💖 漫花燈火OMG (土瓜灣)✨土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️漫花燈火🪅終於降臨喺土瓜灣,終於終於可以食到呢一間餐廳,之前已經好想黎㗎喇,但係一路以黎真係人太多,好難book🫠-黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他🥑 $168派吸睛嘅打卡小食😝我見OpenRice勁多人叫呢一款!所以有得跟住叫咗一份😍真係好好食㗎 !外皮嘅圓圈係酥皮脆脆,上面鋪咗黑魚子,鹹鹹香香一啲都唔腥😋中間仲有煙三文魚同埋牛油果,呢兩樣嘢真係Perfect match!水牛芝士波波簡直就係錦上添花。-油封法國鴨腿伴自家製芝士薯蓉及蜜糖紅菜頭🦆 $248估唔到咁好食!出奇地,我係俾佢滿分‼️首先講吓成個份量都幾大,兩個人食都會飽🤭,仲有芝士薯蓉,所以飽腹感滿滿。用咗蜜糖佢煮嘅紅菜頭特別甜❤️醬汁配埋鴨腿好夾,如果下次再嚟一定係照返呢個🙆🏻‍♀️-OMG 5C🍹 $88❤️車厘茄及山楂 Cherry Tomato & Hawthorn🧡香橙及白桃 Orange & Peach💛菠蘿及荔枝 Pineapple & Lychee💚青提子及青蘋果 Green Grap

💖 漫花燈火OMG (土瓜灣)
✨土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖

-黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他🥑 $168

-油封法國鴨腿伴自家製芝士薯蓉及蜜糖紅菜頭🦆 $248

-OMG 5C🍹 $88

🧡香橙及白桃 Orange & Peach
💛菠蘿及荔枝 Pineapple & Lychee
💚青提子及青蘋果 Green Grape & Green Apple
💜火龍果及紅桑子 Dragon Fruit & Raspberry
其實飲落去個味道幾清新,唔會話有苦澀味,全部都係水果味✨,可以一次過試晒咁多種唔同類型嘅水果溝埋一齊,即時覺得個人都健康啲🤣

-潘朵拉的盒子-延續🎁 $168

呢個係我最期待嘅甜品,好彩有一早打嚟留咗一份!如果大家book枱嘅時候冇叫佢哋留有機會冇得食㗎😆,外面用咗糖整成一個拱門形狀嘅球體,入邊係一個黑芝麻嘅曲奇盒,中間仲有兩隻唔同顏色嘅雪糕加埋一啲麻薯😝成個唔會好甜好好食㗎😋

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-12-02