一起果酱嘅南区新店开咗一排,仲要系富临𠮶间假龙门铺位,终于有机会惩罚下啦🥰究竟呢一间集合左冰室同一起果酱嘅店表现如何呢?·首先,高度推介佢哋嘅抗疫套餐!最平50几蚊就有找!今次叫咗一个赏心悦目嘅日式鳗鱼滑蛋盖饭,上碟𠮶阵真系震撼左我嘅视觉同味觉啊!🤩😱滑蛋炒得非常之靓,一啲都唔老身,师傅功力有返咁上下🍳!鳗鱼份量都唔少,捞埋啲滑蛋同饭、日式酱汁一齐食,好似去咗日本餐厅咁呀喂🥰仲要个饭劲大碟,好似有成两碗咁多,虽然米质普通,但我哋两个都轻松K.O.😌🤰🏻·玫瑰苹果单骨鸡翼性价比都几高!可惜,同我哋想像中有啲落差:主要嘅原因系只鸡翼炸完之后应该捞左个果酱一段时间,令到个鸡翼皮冇咁脆~调整左心态之后就觉得个果酱好鲜甜,苹果味好出,都几好食㗎🍎😋·至于果酱雪糕窝夫饼,其实就唔知个果酱去咗边度,食完成个都唔系好feel到。不过个雪糕嘅朱古力味系非常之香浓嘅,好似食咗个Godiva,完全冇吹大左🤔(求🍫🍦牌子)·整体来讲,作为南区绝无仅有嘅黄店之一,我觉得质素相当唔错,而且绝对有惊喜!除咗啱少女心嘅菜式,好似全日早餐呢啲选择之外🤤,仲多咗少少适合一家大细嚟嘅选择,而主食又的确出奇地唔错。整体来讲合
日式鳗鱼滑蛋盖饭

餐汤

玫瑰苹果单骨鸡翼

果酱雪糕窝夫饼

整体来讲,作为南区绝无仅有嘅黄店之一,我觉得质素相当唔错,而且绝对有惊喜!除咗啱少女心嘅菜式,好似全日早餐呢啲选择之外🤤,仲多咗少少适合一家大细嚟嘅选择,而主食又的确出奇地唔错。整体来讲合格有突,坚正呀🥰!
餐牌系最后📋

日式鳗鱼滑蛋盖饭|$68