《📍花月宮食評》by@ihungry.hk打邊爐永遠都係小編嘅最愛😽!今日小編同大家介紹一間位於尖沙咀嘅花月宮!花月宮走中式路線,除咗有多款特色湯底任君選擇😱,特別在於仲提供多款特色丸類及火鍋材料,同埋仲提供時令超新鮮嘅刺身!想知係咪真係咁正😳,咁你就千祈唔好行開啦😻! 🔸『養生豆腐白蝸湯- $128』唔食辣嘅朋友必定要叫!呢款湯底除咗夠晒鮮甜,仲要有超多配料,包括超掛汁豆腐、鴨血、白肉等等,仲要加埋有好多養生材料,感覺真係超級養顏,重點係小編食完之後又唔會覺得頸渴,絕對係真材實料🤙🏻!🔸『美國頂級首切封門柳 - $238』話明美國頂級,小編就一定要試試係咪真係咁正👍🏻👍🏻👍🏻!封門柳即牛橫隔膜肌肉🐮,每隻牛只有一條,係好罕有㗎🙈!仲要肉質非常之靚,油脂分佈啱啱好,肉質軟腍,牛味超級濃郁,而且厚薄啱啱好,仲要份量係好多,呢個價錢食到呢個質素,絕對係物超所值👄!🔸『薄切牛舌心 - $88』整晚嘅highlight來了‼️超級鍾意食牛舌🐮小編竟然搵到隱世平價牛舌,真係超級之驚喜!薄切牛舌嘅厚度啱啱好,肉質非常鮮嫩,咬落口非常爽脆多汁,而且仲有一種入口即溶嘅感覺,超超超高CP值❤️‍🔥!🔸『風花
《📍花月宮食評》by@ihungry.hk

🔸『養生豆腐白蝸湯- $128』

🔸『美國頂級首切封門柳 - $238』

🔸『薄切牛舌心 - $88』

🔸『風花雪月餃子拼盤 - $168』
▶️包括韭菜餃、鳳城水餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞、羊肉餃

先讚讚餃子拼盤超打卡,賣相好似宮廷菜式,超靚,絕對值得一叫!仲要每一款餃子都係好大粒,皮薄餡多,每一粒都真材實料,仲要入面內涵非常之彈牙,每一款餃子都令到小編驚喜,絕對同意普通餃子係唔一樣👍🏻👍🏻!

🔸『金磚豆腐- $48』
好少打邊爐地方有得叫唔同款式嘅小菜,而呢度就有啦!小編今次試咗金磚豆腐,豆腐炸得外脆內軟,金黃香脆,外皮絕對唔會太厚粉,亦都保持到豆腐嘅鮮嫩,估唔到連打邊爐嘅地方烹調嘅小菜都咁出色,絕對令小編意想不到❤️‍🔥!

🔸『出前一丁- $18』
打邊爐點會唔叫出前一丁!仲要有埋咁正嘅湯底,咁就一定要叫啦💖!

🤪iHungry肚餓指數:9/10