2021-03-07
最近生活上有好多煩心嘅事情,哩個時候真係要對自己好啲,食啲美食幫自己叉叉電🔋🔋🎣鰻魚忌廉芝士美人卷 $42美人卷其實係越南菜嘅米卷,不過餐廳將餡料換作日本食材。鰻魚餡的確好食,醬香味濃入口甜甜的,仲有芝士及其他蔬菜做餡令口感更豐富紮實。同時沾醬亦用返烤鰻魚嘅醬汁,令魚味更特出,必食推介!🍅烤大分汐姬縣番茄芝士配免治雞肉 $78其實我地都係帶住好奇心來叫,但結果味道都算唔錯。菜式其實係以免治雞肉作基底上面再放蕃茄烤,經烤後蕃茄更顯香甜多汁,配上雞肉黎鹹甜味道亦相當吸引。惟雞肉中洋蔥太多而且偏生,變得有啲搶過雞肉味。🍛三文魚親子鹽昆布炒飯 $83哩個炒飯就相對上更普遍,味道不錯,應該嘅三文魚味都好香,以鐵板上炒飯仲可以比你食埋飯焦。但無奈三文魚同魚子比得太少啦,而且上菜時店員太快手幫我倒埋蛋漿,如果想自己落手嘅話記得叫停佢。🍠安納烤甜薯芭菲 $58好野係值得等待,因為烤甜薯嘅關係甜品製作時間會較長,但我認為等待係值得嘅。烤甜薯配上雪糕,冷熱兩種口感好特別,香草雪糕同甜薯味道好配,伴碟仲有加左蜜糖嘅粟米片,配雪糕甜薯或單食都係一流。✨題外話,餐廳嘅裝修真係好適合打卡,仲可以用QR Code落
🎣鰻魚忌廉芝士美人卷 $42
🍅烤大分汐姬縣番茄芝士配免治雞肉 $78
🍛三文魚親子鹽昆布炒飯 $83
🍠安納烤甜薯芭菲 $58
✨題外話,餐廳嘅裝修真係好適合打卡,仲可以用QR Code落單比你慢慢諗,仲仲仲可以用埋OpenRice訂位,超方便!
📍塚田農場 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場1樓105號舖