2022-09-03
《高質隱世串燒店🍢》———————————————-#隱町 🏯 -最近成日喺IG見到呢條位於土瓜灣啟岸基座嘅日式小巷,掛滿燈籠好有去咗日本嘅感覺,專登夜晚嚟呢間隱世著名串燒店,知道佢本身太子本店係一位難求,水準一定好高,呢間環境更加寬敞舒適,正😚-店員服務態度好好,一入嚟就同我哋介紹唔同嘅串燒款式,我哋坐喺吧枱,可以睇住師傅即場烹調🔥-🦐 炸白蝦第一次食呢一款細蝦仔,炸到脆卜卜,作為開胃菜好適合😚-🍤 明太子蝦棒明太子味好突出,佈滿整條蝦棒,咬落口感軟嫩,外皮帶點焦香😌-🐣 免治雞肉棒雞肉肉質軟淋,吉穿埋個日本蛋,流出蛋汁撈埋一齊食口感更加好🤤-🐮 汁燒牛肋條醬汁係師傅所特調,鹹香得來帶點微甜, 十分好味,牛肋條好彈牙,唔會乾身🥳-🐽 鹽燒豬肋條豬肋條帶點肥肉,燒完之後更加係充滿油香😙-🦪 仙鳳趾燒蠔最令人驚喜嘅一定係呢隻燒生蠔,由日本直送到港,時令生蠔非常新鮮,一啲都冇腥味,上面仲有三文魚籽,層次豐富😎-🥚 溏心蛋天婦羅呢款炸蛋好驚艷,炸得好香脆,一夾佢蛋汁就流晒出嚟,名副其實嘅外脆內軟☺️-💚 大蔥食咗咁多肉,一定要食返啲蔬菜類嘅嘢,買咗呢一款大涌,燒完之後好爽口😝-最後仲有甜品,日
———————————————-
#隱町 🏯
🦐 炸白蝦
第一次食呢一款細蝦仔,炸到脆卜卜,作為開胃菜好適合😚
🍤 明太子蝦棒
明太子味好突出,佈滿整條蝦棒,咬落口感軟嫩,外皮帶點焦香😌
🐣 免治雞肉棒
🐮 汁燒牛肋條
🐽 鹽燒豬肋條
豬肋條帶點肥肉,燒完之後更加係充滿油香😙
🦪 仙鳳趾燒蠔
🥚 溏心蛋天婦羅
💚 大蔥
最後仲有甜品,日式餅脆卜卜,雪糕分別係芝麻同菠蘿味,兩款都非常香濃🍦
⭐ 參考價錢︰
明太子蝦棒:$58