2020-09-07
話說我係一個好鍾意食羊肉嘅女仔,要喺香港食羊肉仲要搵間好食嘅真係有啲難度。不嬲都食開呢間餐廳嘅羊肉,近排喺佐敦搬咗舖,一於再嚟試吓先❤️羊肉牛腩細碗米線加左豬肉,真係好大碗,鎮店之寶既羊肉依舊好食,羊羶味簡直係我嘅大愛,咬落去好淋身,肉質好鬆化,加上小小嘅羊脂,食落口好似溶化既感覺😋額外加咗份豬肉,係豬腩肉黎架,食得出係醃製過嘅,鹹鹹地好好食😘 至於牛腩食落去好重牛味,好濃味嗰種,好喜歡,重點係羊味濃濃既湯頭,配埋米線🍜好爽口🤩羊肉湯飯,第一次喺度食湯飯,原來水準都不錯喎,一啖羊肉一啖湯飯,再有大量嘅生菜,性價比好高呀😊自製豬手,好正宗嘅煮法,每一隻豬手都炆得好淋身,特別鍾意食個豬手皮,應該係燒完再拎去問特別好食,Yummy😄水餃10隻,白菜餡,韭菜餡😘我好鍾意食韭菜餃,味道好濃郁,餡料好多,每一隻都好飽滿😋食落去好鮮甜既肉汁☺️每一隻都係人手製造,好食😘上湯時蔬好新鮮呀,生菜🥬好新鮮,好有口感⭐️涼拌豆角,呢個涼拌幾特別,爽口嘅豆角,配上麻辣嘅口感,食落好有層次。
上湯時蔬好新鮮呀,生菜🥬好新鮮,好有口感⭐️