深水埗大南街係好多文青Cafe集中地,我哋就俾Ppalli Ppalli門面🐯吸引咗去試🤪係韓式料理加Cafe輕食為主,仲有酒飲🍸不過食落就發現睇得唔打得😂🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊深水埗🐠 —————————————————🔹蟹肉海膽醬意粉 $138 蟹肉絲挺多🦀️而家都算鮮甜,海膽醬幾Creamy(但無新鮮海膽🙈),海膽味唔算濃郁,反而蒜片味更突岀🧄意粉🍝軟硬度適中,整體感覺就是中規中矩,睇落好食過味道😂🔹韓式無飯手卷 $78 呢個幾好食😋用蛋絲取代白飯,入面仲有青瓜🥒、甘荀🥕、醃蘿萄、醃牛蒡同蟹柳蝦沙律,味道清新,無平時食嘅Gimbap咁滯,不過份量偏少,所以其實少貴🔹炸雞辣醬牛角包窩夫 $78 炸雞🍗炸得幾香,粉漿唔會好厚,辣醬其實更似沙律醬😂完全唔辣,Croffle帶有牛油香,但都幾實,偏向窩夫🧇欠缺了牛角包🥐酥鬆🔹Insam Gin Tonic $88 唔識用文字表達😂有好重人參味,唔會苦、易入口的,覺得唔差,但我又唔會話想再飲—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌑🌑🤑性價比:🌕🌕🌖🌑🌑🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑🥰舒適度:🌕🌕🌖🌑🌑🤤回頭

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊深水埗🐠
—————————————————
🔹蟹肉海膽醬意粉 $138
意粉🍝軟硬度適中,整體感覺就是中規中矩,睇落好食過味道😂

🔹韓式無飯手卷 $78

🥰舒適度:🌕🌕🌖🌑🌑
🤤回頭率:🌕🌑🌑🌑🌑
♟Overall♟
食物質素普通😂貫切Cafe比較貴💸
但環境幾有特色嘅,坐就未算好舒服,因為得高枱同好低枱🐒