2021-09-07
雞髀愛好者由九龍食到去新界啦😚😚荃灣近排開咗間神級雞髀🍗店😍😍晚上七點全店滿座啦🥺以生炸雞髀為主打的和順記,所以今次嗌咗炸雞髀同滷水雞髀,真係唔係講笑,大過我塊面😜雞髀生炸皮脆肉嫩,真係名不虛傳,雞髀係炸得好好,外層香脆,超巨大雞髀真係不得之了,雞髀是美國急凍貨,再用上用菠蘿、檸檬、番茄等醃制,所以肉汁特別鮮甜,而且會隻雞髀都係即叫即整🥰而神級滷水雞髀同樣冇令我失望,滷水汁完全深入雞髀,令每啖雞肉都充滿滷水汁味道🤩兄弟醬炆豬手飯,炆到軟腍腍既豬手充滿左骨膠原,食完好黏口,正呀😋兄弟醬味道小小甜加埋豬手好醒胃,仲有啲腩肉,肥瘦適中,加埋味道較香既珍珠米,食完真係大滿足呀!薑汁藥膳豬潤麵,藥膳味夠香夠出, 飲左啖之後成個人即刻暖笠笠😚,豬潤唔會好老,而佢既麵好有驚喜,好有口感,吸收埋藥膳湯,真係頂呱呱呀!蕃茄湯豬扒蛋烏冬,蕃茄湯好香甜,夠哂濃,用鮮茄煲出黎真係唔同啲,豬扒好鬆香,又夠大份,配埋太陽蛋既蛋汁,好match🥰🥰