2023-11-27
《貓之茶房の食評》 by@ihungry.hk成日去Cafe打卡咁無聊,不如今個Weekday去做啲更有意義嘅嘢❣️今日小編會帶大家去到位於尖沙咀嘅貓之茶房,齊齊探訪一眾可愛嘅流浪貓貓🐈!貓之茶房裡面多達30隻流浪貓貓,除咗可以被一群可愛嘅貓星人包圍,仲可以領養佢哋返屋企,將佢哋成為你嘅屋企人😽!除此之外,貓之茶房仲會提供唔同嘅小食同飲品,各位貓控絕對唔可以錯過😻!小編話你知💡貓之茶房除咗會照顧流浪貓🐱,每月都會捐款畀流浪貓機構,希望大家幫助可愛嘅流浪貓之餘,亦提倡「領養代替購買」,小小支持,為流浪貓帶來大大嘅希望💖!🔸『入場費』▶️收費每位首小時$58 (假日$68),次小時$38 (假日$48)▶️閒日$118 全日任坐,閒日學生優惠$10🔸『三文治 - $16』▶️芝士蛋、芝士火腿三文治濃厚滑蛋與火腿芝士,細心嘅店員又為麵包切晒邊邊,一份充滿愛嘅三文治🥪,值得一叫💞!🔸『朱古力松露蛋糕 - $18』朱古力松露蛋糕有一層厚厚嘅朱古力松露🍫,口感非常濃郁,絲滑柔順嘅朱古力松露入口即融,令小編覺得非常之驚喜🍰!🔸『燕麥奶焦糖咖啡 - $18』焦糖咖啡配上有機燕麥奶☕,面層鋪蓋濃郁鮮忌廉,香濃焦
🔸『入場費』
▶️閒日$118 全日任坐,閒日學生優惠$10
🔸『三文治 - $16』
▶️芝士蛋、芝士火腿三文治
🔸『朱古力松露蛋糕 - $18』
🔸『燕麥奶焦糖咖啡 - $18』
焦糖咖啡配上有機燕麥奶☕,面層鋪蓋濃郁鮮忌廉,香濃焦糖與充滿奶香嘅燕麥奶,呈現出多層次風味,健康又滋味💓!
🔸『芒果Soda - $10』
新鮮芒果✖超爽Soda🥭,酸酸甜甜又夠清爽,感覺非常之Fresh✨!
🤪iHungry開心指數:9/10分