2022-07-16
《花花韓式世界🇰🇷》———————————————-#MyAhjussi 🌸-大角咀愈來愈多新式餐廳,呢間韓式良心店好特別,花花裝修充滿少女心🌸 佢唔止得個樣,之前睇過關於呢間小店嘅新聞,佢仲有聘請身心缺陷嘅人士做員工,好有心💛-🐣 蒜香蜂蜜炸雞炸雞外皮黃金,炸得都幾香脆,啖啖肉好惹味,分量十足,蜜糖蒜味味道濃郁,蜜糖帶出蒜粒嘅香味,鹹鹹甜甜,食到我舔哂手指👍🏻-♥️ 泡菜海鮮豆腐鍋用咗熟成泡菜、魷魚、青口同豆腐滾成嘅熱湯,賣相火紅色,但又意外唔算好辣,飲完暖笠笠,撈飯食一流🤤-🦀 炸軟殼蟹軟殼蟹夠晒脆卜卜,一啲都唔油膩,炸得酥脆,點埋個沙律醬咁食好唔錯😋-🧡 焦糖爆谷拿鐵賣相吸引,上面鋪滿焦糖爆谷,入口焦香,一啲都唔會死甜,拿鐵帶有淡淡咖啡香,口感順滑~-⭐ 參考價錢︰(另收加一)蒜香蜂蜜炸雞:$98泡菜海鮮豆腐鍋:$78焦糖爆谷拿鐵:$45炸軟殼蟹:$45🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$150
———————————————-
#MyAhjussi 🌸
🐣 蒜香蜂蜜炸雞
♥️ 泡菜海鮮豆腐鍋
🦀 炸軟殼蟹
🧡 焦糖爆谷拿鐵
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
蒜香蜂蜜炸雞:$98
泡菜海鮮豆腐鍋:$78