深水埗多美食就街知巷闻,今次一个人食野,想有少少me time,又想唔好太贵,就拣左呢间台湾餐厅,因为有一人餐👍🏻😋座位唔系特别阔落,但装修好聪明,利用左本身的直梁去做左隔板,一个人坐都非常舒服、有私隐👍🏻⭐️一人餐⭐️盐酥大鸡扒 配 牛骨汤米粉块鸡扒好大块!皮脆肉嫩,好够林,好好咬,盐酥真系冇得输,非常够味👍🏻米粉亦都入晒牛骨味,好香浓好入味,连汤都好好饮👍🏻套餐小食拣咗台湾肠又系卜卜脆的皮,两肥条够晒食😋套餐饮品任拣所有台式特色饮品都可以拣,拣左凤梨芦荟多多本身睇名觉得佢奇怪,所以拣来试试,点知出奇地Perfect match😍凤梨味都几出,芦荟系满满一杯,是但一口都已经系好多芦荟,而且出点系超级大杯,大到饮唔晒😂整体黎讲,餐厅装修简单但舒服自在,职员态度系深水埗式既街坊feel,再加自然又有礼貌,食物质素都高质既👍🏻值得再去!

⭐️一人餐⭐️
盐酥大鸡扒 配 牛骨汤米粉

米粉亦都入晒牛骨味,好香浓好入味,连汤都好好饮👍🏻

套餐小食拣咗台湾肠
又系卜卜脆的皮,两肥条够晒食😋

套餐饮品任拣
所有台式特色饮品都可以拣,拣左凤梨芦荟多多