2022-11-27
要數紅磡有咩好食既米線,唔計連鎖經營既,淨係諗到貴緣。貴緣隱藏係屋苑既樓下,唔係住附近真係唔會留意到。佢裝潢冇乜特別,勝在企理乾淨,冇一般麵店周圍都油淋淋既感覺。加上有得手機落單,的確幾方便。貴緣既Menu 同其他米線店大同小異,有清湯、麻辣湯、蕃茄湯同豬骨湯,近排仲新出左青花椒麻濃湯。除左麵仲有d啲特別既小食,例如有雞絲山、豬肚絲、涼皮條等等。.🔹貴緣雞絲火山🔹雞絲果然夠份量,成座山仔咁。雞絲本身冇乜味道,所以佢既醬汁係好緊要!蒜泥辣汁好惹味,蘸少少好開胃。🔹蒜泥白肉肉🔹豬肉片得好薄,好爽口,配埋蒜泥辣醬,perfect!🔹特濃蕃茄湯米線配響鈴 魚腐 魚皮餃🔹米線好唔好食湯頭好緊要,佢講湯底特濃,果然冇呃人,湯係酸酸甜甜既,配料份量足而且味道都唔錯。🔹酸辣紅薯粉配豆卜 滷水雞翼 肥牛🔹湯底係濃既,鹹度岩岩好,略嫌唔夠酸。薯粉係幼波濃既,爽口彈牙。另一樣抵讚係豆卜係好索湯果款,超正;雞翼亦滷得好入味。
🔹貴緣雞絲火山🔹
🔹蒜泥白肉肉🔹
豬肉片得好薄,好爽口,配埋蒜泥辣醬,perfect!
🔹特濃蕃茄湯米線配響鈴 魚腐 魚皮餃🔹
🔹酸辣紅薯粉配豆卜 滷水雞翼 肥牛🔹