2021-09-20
9 0 後 的 味 蕾.每個月一次都要去觀塘整指甲💅🏻,放工後係北角搭船去觀塘,十分鐘就到😂.沿住海傍行番入去工廠區,見到有棟大廈叫”Two Habour Square”,裝修好豪華、氣派,原來係商廈黎.行入大堂,側邊有條鬼鬼鼠鼠嘅樓梯,八卦行上去竟然比我尋到寶。.📣推薦呢間高質餐廳比觀塘朋友!✅價錢合理✅裝修闊落雅致✅海鮮食材新鮮 +擺盤用心✅甜品飲品精美又好味.一坐底未叫嘢食,餐廳已經好細心,比定餐包,似係自家製,似用麥粉整,賣相幾健康,口感軟綿綿,好鬆軟,易入口,仲配埋特製嘅蒜蓉牛油🧈.然後就用QR code 自助下單,落咗單之後,侍應都幾快將食物送到上格!.📸炸雞翼佐明太子吉士酸辣醬 👍🏻大讚雞翼入邊釀製左糯米飯、雞翼超軟熟、醃製得好入味、明太子醬汁微辣帶甜、勁惹味、啲配菜仲要加埋橄欖🫒正📸菇菇燻鮭明太子章魚燉飯 👍🏻讚飯既質地處理得幾好,唔會偏硬偏軟,連埋creamy醬汁,同流心蛋,令個飯好濕潤、每一口都好豐富,口感滑.最值得一讚係章魚超新鮮,條條都好粗大,但係好爽口彈牙,完全唔會.📸Tonic 👍🏻讚Fruity / Nutty自己揀,好夠氣,又唔會太甜,蓋過咖啡風味,啱晒
📣推薦呢間高質餐廳比觀塘朋友!
✅價錢合理
✅裝修闊落雅致
✅海鮮食材新鮮 +擺盤用心
✅甜品飲品精美又好味
📸炸雞翼佐明太子吉士酸辣醬 👍🏻大讚
📸菇菇燻鮭明太子章魚燉飯 👍🏻讚
📸Tonic 👍🏻讚
Fruity / Nutty自己揀,好夠氣,又唔會太甜,蓋過咖啡風味,啱晒我口味
📸莓莓乳酪燕麥Milkshake
好濃郁草莓味、酸酸甜甜、又夠凍、好清爽、唔會過甜、燕麥粒增加左口感、milkshake又滑身
📸 Tiramisu 👍🏻激讚
大份量、岩兩個人share、口感超creamy又滑、蛋糕吸收哂所有咖啡同埋Rum汁、超濕潤、三層夾埋食、淡淡滋味
覺得今日自己點既茶式全部都好好味,呢間係得會encore既餐廳,有幾款甜品都好想試