2017-03-20 345 浏览
黑龍拉麵除左沾麵好高質之外,佢地嘅拉麵同樣無得輸🙈💕黑龍豚骨拉麵($88)同沾麵嘅粗幼度剛剛相反,係好幼身個隻,不過掛湯度同樣高👍🏻,基本上每一條麵都比豚骨湯包住😳😳💕麵質較為硬身幼滑,阿雲超級中意😚😚😚/湯底嘅豚骨味突出😋,香得來入口温和,而且好濃稠,但佢又唔會濃到覺得好咸個一隻,值得一讚😻😻😻不過佢的確較一般食到嘅湯底濃味,未必個個接受得到🤔店家就提供左熱湯比客人,可以自己調校湯嘅濃度,非常貼心☺️☺️☺️/唯一小小挑剔係玉子未算係做到最好,可以再滑再香口D就十全十美🙌🏻🙌🏻🙌🏻蛋香算唔上特別濃🤔,不過都滑溜,流心度亦算高👍🏻,整體而言係唔錯,不過都係豚王嘅溏心蛋最好食🙈🙈