2023-09-15 1424 浏览
餐厅开系日街尽头,用google map花左小小时间先揾到系边🙈餐厅设计好似意大利餐馆,西式既装潢令到客人坐得好舒适惬意,楼底非常高减少压迫感。当日无订位,职员安排左我地坐门口隔离既吧枱位,好多蚊咬🫠撇除多蚊外,职员服务态度同食物质素都几好!🦀Danji Crab叫左一只酱油蟹,酱油蟹唔会腌味到死咸,仲食得出蟹既原味!蟹唔算好肥美同蟹膏唔算太多🙈但味道搭够!蟹膏捞紫菜饭食简直系无得顶🤤要注意唔好食到捩咁弃,如果餐厅可以提供器皿俾客人放蟹壳就更加之好!🐄Galbi Jjim牛肋骨经炆煮后甜甜地又软腍腍,肉质中上,入口松化,有啲甚至骨肉分离☺️。韩式炆野通常都偏甜腻滞口,但Danji酱汁比较特别,放左红白萝卜🥕,翠玉瓜,红枣,银杏等等,令到酱汁甜得黎又带有阵阵蔬果既清甜,好岩我胃口!🥢Cold Noodles最岩夏日炎炎食既面种!汤头以牛肉熬制,煮至清澈又有肉味既汤头,荞麦面幼身弹牙,职员主动帮我地剪断同俾左两个新碗食面。配菜除左有常见既青瓜丝🥒同腌萝卜,仲有自家制既辣鳕鱼干。将鱼干放落酸甜可口既冷面一齐食,清爽既汤汁顿时变得多层次,味道好夹😍📍DANJI 湾仔日街6-7号日新楼地下A号舖

🦀Danji Crab

🐄Galbi Jjim

🥢Cold Noodles
可口既冷面一齐食,清爽既汤汁顿时变得多层次,味道好夹😍

📍DANJI
湾仔日街6-7号日新楼地下A号舖