又係黃店嘅時候💛,呢一間蕃茄師兄一開始已經走得好前,多次提供免費餐,係真香港人。作為同路人,當然要真金白銀支持佢哋💪🏻。店舖大概有30個座位左右,以紅色橙色黃色做主題,感覺好energetic,八點幾去都好多人🥳。二話不說叫咗佢哋嘅招牌滑一滑番茄濃湯烏冬。飲咗一啖蕃茄湯,嘩,口感好複雜,感覺到有好多種材料聚焦喺入面,例如有洋蔥、肉類,一個字:好飲(唔係譚仔嗰隻番茄湯嘅個皮)!配料方面,滑蛋媲美茶餐廳煮得恰到好處;牛柳真係滑到不得了,幾易入口😗;烏冬就幾重本,揀咗彈牙嘅烏冬😼~至於瑞士汁配埋麻辣呢一個組合,估唔到咁夾,幾食到四川麻辣嘅風味,衝擊傳統豉油雞翼,配搭加晒分!總括而言,本身食物質素都算幾物超所值,隨單附送香港人加油,溫暖到呢😭。支持佢哋係常識啦掛!😎💛💪🏻-滑一滑番茄濃湯烏冬 | $48麻香瑞士汁系雞中翼 | $14-番茄師兄 (深水埗)深水埗基隆街255號地舖

麻香瑞士汁系雞中翼

滑一滑番茄濃湯烏冬 | $48
麻香瑞士汁系雞中翼 | $14
番茄師兄 (深水埗)
深水埗基隆街255號地舖
麻香瑞士汁系雞中翼