2021-09-20
《泰正泰菜😋》———————————————-#泰濃麵 🇹🇭-呢間泰菜已經食過唔止一次,永遠都記得佢門口signature 嘅Tuk Tuk,而且非常抵食,好值得推介🤣 但每次經都見到好多人,咁啱難得見到唔洗排隊,就入去食個lunch 😆-🌶 卜卜蜆冬陰功湯金邊粉冬陰功湯底水準依舊,濃郁得來但又一啲都唔會過鹹頸渴,金邊粉爽滑彈牙,卜卜蜆相當足料,夠哂大隻🥰-🐽 泰式豬手食得出好正宗嘅泰式味道,肉質好淋,肥豬肉香而不膩,非常入味❤️-🇹🇭 泰式炸腩仔見到隔離枱叫,我哋又忍唔住追加咗份嚟食,非常驚喜😆 皮脆肉嫩,調味好正,帶有香茅香,再配埋泰式風味醬汁,十分開胃😉-🥤 龍眼冰超多龍眼肉,好清甜,啱哂炎炎夏日飲,消暑解渴~-⭐價錢參考︰卜卜蜆冬陰功湯金邊粉: $89泰式豬手:$79泰式炸腩仔: $69龍眼冰:+$18-🍌抵deal 指數:9/10💰人均價錢:$130
———————————————-
#泰濃麵 🇹🇭
🌶 卜卜蜆冬陰功湯金邊粉
🐽 泰式豬手
🇹🇭 泰式炸腩仔
🥤 龍眼冰
超多龍眼肉,好清甜,啱哂炎炎夏日飲,消暑解渴~
⭐價錢參考︰
卜卜蜆冬陰功湯金邊粉: $89